Ionuţ Bâlbă, trimis în judecată

Ionuţ Bâlbă, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au decis astăzi trimiterea în judecată a lui Ionuţ Mihai Bâlbă, atacantul formaţiei Politehnica Iaşi, pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Fotbalistul a fost prins băut la volan pe 9 octombrie 2008, la ora 01:20, în timpul unui control de rutină, în timp ce se afla în drum spre casă. Bâlbă a discutat cu poliţiştii prin geamul deschis al portierei, a refuzat să se legitimeze, apoi s-a mutat pe scaunul din dreapta faţă, astfel încât să nu se consemneze că se afla la volan. Între timp a venit şi soţia lui, care s-a urcat în maşină, pe scaunul şoferului, iar după câteva minute de discuţii, cei doi au coborât din maşină şi s-au legitimat.

Alcoolemie de 1,1 la mie, la prima recoltare Bâlbă a refuzat să se supună alcooltestului şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. La prima recoltare, cea luată în calcul de procurori, fotbalistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie. Bâlbă a contestat modul de recoltare a probelor biologice şi analiza chimică a sângelui şi a susţinut că a consumat doar 200 de mililitri de whisky cu cinci minute înainte de a se urca la volan. Procurorii i-au respins cererea de calcul retroactiv al alcoolemiei.

În rechizitoriu a fost trecut în revistă faptul că, de-a lungul anilor, fotbalistul a săvârşit numeroase contravenţii încălcând diverse reguli de circulaţie şi că în anul 2007 a fost cercetat penal pentru conducere cu permisul suspendat, dosar în care a primit o amendă administrativă drept sancţiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

Bâlbâială în trafic