Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, ULTIMATUM pentru Dragnea: „Un partid puternic nu înseamnă un lider puternic”
Iohannis, ULTIMATUM pentru Dragnea: „Un partid puternic nu înseamnă un lider puternic”

Iohannis, ULTIMATUM pentru Dragnea: „Un partid puternic nu înseamnă un lider puternic”

Preşedintele Iohannis transmite liderilor PSD că România are nevoie de partide puternice în care democraţia internă să fie reală, în care să existe dezbatere.

Mesajul șefului statului a fost trimis de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, cu ocazia Congresului PNL."Îmi doresc, preşedintele Iohannis îşi doreşte acest lucru, ca toată energia să se transforme în zilele, lunile şi anii viitori în proiecte pentru România şi pentru cetăţenii acestei ţări. România are nevoie, astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele valoroase ale partidului sunt folosite la potenţialul lor maxim.

Liviu Dragnea este manverat de Florian Coldea, iar Sorin Grindeanu de Victor Ponta! Cum vede Dan Andronic scenariul declanșării crizei politice pentru salvarea șefei DNA

Un partid puternic înţelege preocupările, grijile, nevoile şi aspiraţiile electoratului său şi răspunde articulând programe şi politici publice eficiente şi responsabile. Un partid puternic oferă în acelaşi timp cetăţenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea şi ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni şi comunităţile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european şi în lume", afirmă Iohannis în mesajul transmis, potrivit consilierului prezidenţial.

EXPLOZIV! ADEVĂRUL din spatele RĂZBOIULUI Grindeanu – Dragnea: O diversiune pentru salvarea lui Kovesi

În aceste momente Iohannis este plecat la Sibiu, pentru a participa, împreună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la manifestările prilejuite de împlinirea a zece ani de la momentul "Luxemburg – Sibiu – Capitale Europene ale Culturii". La Congresul PNL va fi ales noul preşedinte al partidului, funcţie pentru care candidează Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.