„Ne-am despărţit astăzi de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat şi pe care l-a servit fără încetare. Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viaţa noastră publică, dar mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic”, a transmis Iohannis.

El a spus despre Mircea Ionescu-Quintus că a fost un om de stat demn şi responsabil şi devotat ţării sale.

„Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se mai arată în mesajul șefului statului.

De asemena, Iohannis a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanţe.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Mircea Ionescu-Quintus în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

Președintele de onoare al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu Quintus, a încetat din viață vineri, la vârsta de 100 de ani.