15 mai, este data în care România va ieși oficial din starea de urgență, și în care sportivii își vor putea relua antrenamentele, dar le vor putea face în anumite condiții.

Pentru sportivii profesionişti este posibilă realuarea antrenamentelor. În prima fază nu se vor relua şi competiţiile.

Repet, antrenamentele pentru sportivii profesioniști pot fi reluate cu respectarea clară a normelor stabilite de specialişti. În prima fază nu si competiţiile. În cazul sportivilor amatori se pot relua pregătirile la sporturile individuale. Doar individual, doar în aer liber”, a anunțat președintele Iohannis.

Mai mult, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat recent că data de începere a competiției interne ar fi weekend-ul 13-14 iunie.

Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând patru etape. Faza I este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentelor. Faza a II-a înseamnă antrenament individual, în cantonament.

Faza a III-a înseamnă sesiuni de antrenament pe grupuri mici, în cadrul cantonamentului. Iar Faza a IV-a înseamnă sesiuni de antrenament colectiv. Grupurile de antrenament pot interacționa numai la Faza a IV-a, iar până atunci nu se vor schimba.

Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament”, a declarat și Ionuț Stroe, ministrul Sportului.