Văzute de la exterior, unitățile mobile de terapie intensivă, destinate bolnavilor care au nevoie de îngrijiri urgente, sunt niște camioane imense, impresionante. Privite din interior arată la fel, imense, impresionante, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație. Iar în pavilionul Romexpo, acești mastodonți chiar au făcut impresie.

Ținută lejeră, mască obligatorie

Vizita președintelui a fost pregătită cu câtva timp înainte de ora stabilită, 14.00. SPP-iștii au intrat în dispozitiv, lucrătorii SMURD s-au aliniat frumos, iar pentru jurnaliști, cărora li s-a permis să intre au fost delimitat un spațiu, la câteva zeci de metri.

Dacă despre ținută nu s-a spus nimic, în schimb, masca a fost obligatorie pentru toată lumea. Cine nu avea, nu putea intra în incinta pavilionului expozițional și nu putea participa la eveniment. Dar asta a fost așa, mai mult o sperietoare, pentru că SPP-iștii din dispozitiv aveau suficiente măști. Pentru orice eventualitate.

Primii oficiali care au sosit la eveniment, cu câteva minute înainte de ora stabilită, au fost membrii Guvernului, Ludovic Orban, Marcel Vela și Nelu Tătaru. Toți aveau măști de protecție pe față, regulamentar. Împreună cu Raed Arafat, ei au format comitetul de primire pentru președinte. S-au aliniat frumos în dreptul unei unități mobile și au așteptat să-și facă apariția președintele.

Atrăgea anteția, în special, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Micuț de statură dar solid, s-a înfipt pe picioare, cu mâinile depărtate de corp, precum un sergent major gata să-și ia în primire grupa de răcani. A fost doar o impresie,

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE