Evenimentul Zilei > International > „Un acord bun, care protejează românii noștri.” Iohannis, mulţumit de Brexit
„Un acord bun, care protejează românii noștri.” Iohannis, mulţumit de Brexit

„Un acord bun, care protejează românii noștri.” Iohannis, mulţumit de Brexit

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă, la Bruxelles, unde se desfășoară Consiliul European. Iohannis a spus că este mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie, pentru că există o majoritate clară care să finalizeze Brexitul cu un acord.

De asemenea, Iohannis a mai afirmat că rezultatul este bun și pentru românii din Marea Britanie.

La Consiliul European au fost dezbătute ca principale teme „Green Deal”, bugetul multianual și Brexitul.

„Clima – acest obiectiv a fost discutat și marea majoritate a fost de acord că UE este de acord. Aș vrea să fac două remarci. Neutralitatea climatică înseamnă că ajungem la emisii atât de redus încât nu se mai produc schimbări climatice. Însă până atunci avem obiectivul 2030 și România stă destul de bine pentru atingerea țintelor.

Noi lucrăm înspre reducerea emisiilor și lucrăm cu un succes remarcabil. (…) Nu am obținut unanimitate și această chestiune se va relua anul viitor.

A 2a chestiune. Cadrul financiar multianual. Am fost de acord să predăm acest buget președinției Consiliului European, pentru că în măsura în care s-a lucrat până acum nu s-a ajuns la rezultatul dorit. Au fost și alte teme importante pe care le-am discutat aseară. În paralel toată lumea a urmărit și exit-pollurile din UK. Eu mă declar mulțumit pentru că acum există o majoritate care va finalizat Brexit cu acord. Acest rezultat este foarte bun pentru românii din UK. Au dorit și doresc în continuare să facă Brexit cu acord. Un acord bun care protejează românii noștri, le acordă drepturi semnificative. Cea mai bună variantă este un Brexit cu acord și spre asta ne îndreptăm”, potrivit rador.ro