Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Matei Balș. Iohannis îl pune la muncă pe Voiculescu. Să vină mai repede cu reforma
Tragedie la Matei Balș. Iohannis îl pune la muncă pe Voiculescu. Să vină mai repede cu reforma

Tragedie la Matei Balș. Iohannis îl pune la muncă pe Voiculescu. Să vină mai repede cu reforma

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre tragedia de la Matei Balș

Klaus Iohannis, despre tragedia Matei Balș. Președintele a cerut un raport preliminar complex cu tot ce s-a intamplat acolo. A spus ca va sudia documentele. Autoritățile pregătesc acum raportul.

Klaus Iohannis a făcut  primele declarații despre incendiul de la Matei Balș. „O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici (n.red. la Matei Balș). Îmi pare foarte rău, Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le transmit însetoșare grabnică. Am discutat încă de când au anunțat forțele de ordine cu cei care au coordonat intervenția.

A fost o intervenție foarte complicată. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva au fost prea târziu. Țin să felicit forțele de orfane pentru promptitudinea intervenției”, a spus Iohannis.

Iohannis, despre tragedia Matei Balș: Problema e mult mai amplă

„Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut nu demult o tragedia la Piatra Neamț, avem acum, aici, la Balș, această tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați.

Problema e mult mai amplă: avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei”, a mai spus președintele Iohannis.

„Medicii, asistentele, tot personalul medical sunt eroii mei, au depus eforturi supraomenești, până la epuizare, cu personal prea puțin. Îmi exprim și cu această ocazie admirația pentru toți medicii și personalul medical

Repet, e nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate pentru că astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete”, a mai spus Klaus Iohannis.