Evenimentul Zilei > Social > Incendiu „Matei Balș”. Noi date despre pacienţii afectaţi în urma tragediei. Unde au fost transferaţi
Incendiu „Matei Balș”. Noi date despre pacienţii afectaţi în urma tragediei. Unde au fost transferaţi

Incendiu „Matei Balș”. Noi date despre pacienţii afectaţi în urma tragediei. Unde au fost transferaţi

Ministerul Sănătăţii a transmis noi date cu privire la transferul pacienților care au fost afectați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”.
Incendiu „Matei Balș”. Ministerul Sănătăţii a transmis un comunicat în care prezintă noi date despre pacienţii afectaţi din cauza incidentului şi unde au fost transferaţi aceştia.
Ministerul Sănătăţii: „Date preliminare transfer pacienți care au fost afectați în urma incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Noi date despre pacienţii implicaţi în tragedia de la Institutul „Matei Balș”

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București Toți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen pe mască.

5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București Un pacient intubat de la intoxicație cu fum, ceilalți 4 stabili.

6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”. Toți sunt cu oxigen pe mască, stabili.

4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Așteaptă încă doi pacienți de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni.

5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 4 pacienți în ATI cu oxigen pe mască și unul pe CPAP.

4 pacienți la Spitalul Militar Central,

2 pacienti stabili la -ROL

2 Un pacient intubat ATI în spital Un pacient stabil in ATI.

3 pacienți la Spitalul „Witting”; Trei pacienți stabili conștienți,

Cel de – al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central

4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Doi în ATI cu oxigen pe mască.

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”; Un pacient intubat.

3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” stabili Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza si alti 2 pacienți urmeaza a fi transferati la Spitalul V Babeș.

7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca 6 pacienți stabili 1 pacient decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare – a patra victimă).

Incendiu „Matei Balș”

Cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515”. Sunt datele din comunicatul de pe site-ul oficial al ministerului Sănătăţii.

Incendiu „Matei Balș”. Preşedintele Klaus Iohannis va merge astăzi la Institutul Matei Balș

Președintele Klaus Iohannis va face o vizită  ]n jurul orei 13.00 la Institutul Matei Balș, unde a avut loc tragedia în care au murit patru pacienți internați cu Covid/19.

Şedinţă de Guvern după incendiul de la Matei Balş

Şedinţa de Guvern a fost convocată de urgenţă după incendiul de la „Matei Balş”. Aceasta a fost anunţată să înceapă la ora 13:30 şi se va desfăşura în sistem online, după ce preşedintele Klaus Iohannis va face o  vizită la Spitalul Matei Balş.