Șeful statului a mers la Târgu Mureș, în vizită la Unitatea de Suport Medical COVID-19 din oraș, de unde a declarat că epidemia de coronavirus nu s-a terminat și le-a cerut românilor să nu se relaxeze după 15 mai, când se va ridica starea de urgență.

Faptul că s-a realizat această secție medicală externă a spitalului în colaborare între mai multe autorități și instituții e un lucru foarte bun. Din păcate, aici, la Târgu Mureș, au fost multe cazuri de coronavirus.

Epidemia este între noi. Avem și azi 320 de cazuri noi și vreau să atrag atenția că peste o săptămână expiră starea de urgență, dar asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Trebuie să avem grijă ca atunci când ne vom putea mișca puțin mai liber să nu avem o explozie de cazuri.

15 mai e doar un termen administrativ. Din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am îndurat în ultimele două săptămâni. Riscăm o explozie de cazuri”, a declarat președintele României, de la Târgu Mureș.