Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan Becali rămâne în închisoare. Magistraţii au respins cererea de eliberare condiționată
Ioan Becali rămâne în închisoare. Magistraţii au respins cererea de eliberare condiționată

Ioan Becali rămâne în închisoare. Magistraţii au respins cererea de eliberare condiționată

Magistraţii au decis, joi, să admită contestaţia procurorilor la decizia privind eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali şi, implicit, să respingă cererea acestuia de a fi pus în libertate.

Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a respins eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă. Magistrații Tribunalului Constanța au admis contestația procurorilor DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Ioan Becali, acesta rămânând în continuare în penitenciar. Decizia judecătorilor este definitivă.

Pe 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Medgidia au dispus eliberarea condiționată a lui Ioan Becali, care execută o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă.

Instanța a admis în noiembrie propunerea de eliberare condiționată a lui Ioan Becali, propunere formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului din județul Constanța, după ce, pe 29 octombrie, Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiționată în urma admiterii cererii formulată în acest sens de către condamnat. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori.

Condamant anul trecut

Ioan Becali a fost condamnat în dosarul transferurilor, în martie anul trecut, alături de alți reprezentanți ai fotbalului românesc. Luna trecută, pe numele lui Ioan Becali a fost emis un mandat de arestare preventivă după ce DNA l-a acuzat că ar fi mituit-o, împreună cu Victor Becali și Cristian Borcea, pe judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul București.