Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a respins eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă. Magistrații Tribunalului Constanța au admis contestația procurorilor DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Ioan Becali, acesta rămânând în continuare în penitenciar. Decizia judecătorilor este definitivă.

Pe 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Medgidia au dispus eliberarea condiționată a lui Ioan Becali, care execută o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă.

Instanța a admis în noiembrie propunerea de eliberare condiționată a lui Ioan Becali, propunere formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului din județul Constanța, după ce, pe 29 octombrie, Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiționată în urma admiterii cererii formulată în acest sens de către condamnat. Decizia judecătorilor a fost contestată de procurori.

Condamant anul trecut

Ioan Becali a fost condamnat în dosarul transferurilor, în martie anul trecut, alături de alți reprezentanți ai fotbalului românesc. Luna trecută, pe numele lui Ioan Becali a fost emis un mandat de arestare preventivă după ce DNA l-a acuzat că ar fi mituit-o, împreună cu Victor Becali și Cristian Borcea, pe judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul București.