Evenimentul Zilei > Actualitate > INUNDAȚII în cinci județe. PLOILE ABUNDENTE au afectat peste 60 de gospodării
INUNDAȚII în cinci județe. PLOILE ABUNDENTE au afectat peste 60 de gospodării

INUNDAȚII în cinci județe. PLOILE ABUNDENTE au afectat peste 60 de gospodării

Inundații în cinci județe au fost înregistrate ca urmare a ploilor abundente, din noaptea de duminică spre luni. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că, în doar 24 de ore, au fost afectate peste 60 de gospodării, podețe și drumuri. Cel mai afectat a fost județul Gorj.

Inundații în cinci județe au fost înregistrate, ca urmare a ploilor abundente ce s-au abătut asupra României. Peste 60 de gospodării din județele Gorj, Dâmbpvița, Călărași,Bihor și Giurgiu au fost afectate de revărsările de ape.

IGSU a transmis că în zonele afectate au intervenit peste 100 pompieri cu 40 mijloace au intervenit în sprijinul populației.

Județele afectate de inundații

Conform datelor transmise de pompieri, în perioada 07 mai a.c., ora 07.00 – 08 mai, ora 07.00, la nivel național au fost afectate de ploi abundente cinci județe, după cum urmează:

În județul Gorj au fost afectate 9 localități (Bengești, Ciocadia, Bălcești, Birci, Novaci, Sitești, Bercești, Pociovaliștea și Hirisești), unde au fost inundate 59 gospodării, 11 podețe și o porțiune de 12 km de drum comunal;

În județul Dâmbovița, localitatea Teiș, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane înconjurate de apă, la o fermă agricolă. De asemenea, în localitățile Croitori, Răzvad și Valea Voievozilor au fost inundate o casă și nouă curți.

În județul Călărași, în localitatea Roșeți, o casă și o curte au fost inundate;

În județul Bihor efecte meteo nefavorabile s-au înregistrat în localitatea Șușturogi, unde salvatorii au evacuat apa din 6 curți inundate;

În județul Giurgiu, localitatea Adunații Copăceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersecție – sens giratoriu, iar în localitatea Joița la o anexă gospodărească.

Traficul rutier nu a fost afectat.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere care pot surveni pe fondul fenomenelor meteo nefavorabile, pompierii erecomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să se informeze cu privire la traseele pe care intenționează să le urmeze și să respecte indicațiile autorităților.

În continuare, peste 5.000 de pompieri sunt la datorie, iar prin centrele operaționale din cadrul IGSU și unităților subordonate este monitorizată permanent situația vremii și evoluția debitelor de apă ale râurilor vizate, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: