Poliţiştii din Sălaj au fost nevoiţi să folosească sprayul lacrimogen şi să tragă focuri de armă pentru aplanarea unui conflict în care mai multe persoane i-au ameninţat şi au aruncat cu pietre către ei şi maşina cu care veniseră la faţa locului.

În urma acestui scandal, un bărbat de 47 de ani, din Nuşfalău, a fost reţinut, duminică, pentru ultraj, alte şapte persoane fiind duse la audieri.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, sâmbătă, de către o femeie, din comună, cu privire la faptul că vecinul ei îi adresează injurii, ameninţări şi provoacă scandal pe stradă.

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 29, respectiv 47 ani. Aceştia se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Când au observat poliţiştii, unul dintre ei a intenţionat să-i lovească cu un par, însă aceştia au folosit spray-ul iritant lacrimogen, moment în care au venit şi alte persoane care au ameninţat poliţiştii şi au aruncat cu pietre înspre ei şi înspre autospecială. Pentru a împiedica atacul, poliţiştii au tras mai multe focuri de avertizare în plan vertical”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj,

Conform sursei citate, în sprijinul poliţiştilor au intervenit colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi, şapte persoane fiind conduse la audieri. În urma intervenţiei, nicio persoană nu a fost rănită.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, fiind informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, cercetările continuând pentru administrarea întregului probatoriu în cauză.

„Faţă de bărbatul de 47 de ani, procurorul a dispus, duminică, reţinerea pentru 24 ore sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Inculpatul va fi prezentat instanţei, luni, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.