Inteligența artificială, introdusă în serviciile publice: Metodele arhaice trebuie să dispară 

Inteligența artificială, introdusă în serviciile publice: Metodele arhaice trebuie să dispară Inteligența artificială în instituțiile publice. Sursa foto: Pixabay

Inteligența artificială (AI) va fi implementată în toate serviciile publice din Marea Britanie, având ca scop economisirea a miliarde de lire sterline anual.

Inteligența artificială va înlocui metode considerate „arhaice”

Guvernul Regatului Unit a declarat marți că va implementa inteligența artificială (AI) în serviciile publice, cu scopul de a moderniza diverse metode considerate „arhaice”, care au dus la pierderi de 45 de miliarde de lire sterline (53 de miliarde de euro) anual în administrația britanică.

Mai exact, Guvernul spune că un nou set de instrumente AI va fi disponibil pentru funcționari, având ca obiectiv modernizarea tehnologiei utilizate în administrație și îmbunătățirea serviciilor publice.

Deși unele funcționalități vor fi implementate imediat, sistemul creat de o echipă specializată din Ministerul Științei, Inovării și Tehnologiei „ar trebui să devină disponibil în curând pentru toți funcționarii publici”, declară Guvernul de la Londra, fără a oferi informații suplimentare despre termenul acestei inițiative.

Noile tehnologii vor ușura munca în sectorul public

Unul dintre instrumentele de inteligență artificială va facilita o analiză mai rapidă a miilor de răspunsuri primite de instituțiile statului în timpul diverselor anchete publice desfășurate în țară

Lansare, Afaceri, Oameni, StudențiInteligența artificială în instituțiile publice. Sursa foto: Pixabay

Guvernul britanic mai arată că în prezent, acest proces este externalizat către consultanți și analiști, care necesită luni întregi pentru a evalua informațiile, „înainte de a factura contribuabilul cu aproximativ 100.000 de lire sterline de fiecare dată”.

Printre instrumentele AI incluse se numără, în mod special, un serviciu de transcriere securizat pentru întâlniri, un instrument pentru organizarea şedinţelor şi un asistent juridic.

Inteligența artificială va elimina cozile de la ghișee

În plus față de implementarea inteligenței artificiale, Guvernul de la Londra intenționează să modernizeze serviciul public pe o scară mai extinsă. Acest lucru include, de exemplu, eliminarea obligației de a anunța în mod personal decesul unei persoane și încurajarea schimbului de informații între diverse ministere și autoritățile locale.

Având în vedere că aproape 50% din serviciile publice nu sunt disponibile online, cetățenii petrec o cantitate semnificativă de timp pentru a solicita anumite lucruri, nu mai vorbim de timpul de așteptare la ghișee și deplasările la birourile consiliului.

De exemplu, pacienții care suferă de afecțiuni cronice sunt nevoiți să interacționeze cu mai mult de 40 de servicii diferite pentru a obține suportul necesar, la care au dreptul. Aceste instituții publice comunică rar între ele, ceea ce îi obligă pe oameni să revină constant la aceste birouri, se mai arată în comunicat.