Evenimentul Zilei > Sport > Întâlnirea de taină și autodenunțul lui Becali. „Am și eu păcatele mele”
Întâlnirea de taină și autodenunțul lui Becali. „Am și eu păcatele mele”

Întâlnirea de taină și autodenunțul lui Becali. „Am și eu păcatele mele”

Disputa dintre patronul FCSB, Gigi Becali și președintele FRF, Răzvan Burleanu este de notorietate.

Gigi Becali ar fi dat buzna peste şeful FRF în biroul de la „Casa Fotbalului”, ocazie cu care milionarul s-ar fi autodenunțat!

Aşa cum bine se ştie, Becali a ales mai mereu tabăra pierzătoare. Prima oară, la alegerile din 2013, Becali a susținut gruparea Popescu-Hagi, apoi, în 2018, a fost de partea lui Ionuț Lupescu.

Cel mai mare război l-a dus după ce FRF a introdus o regulă nouă în licențierea cluburilor, aceea ca din sezonul 2021-2022, fiecare echipă de Liga 1 să dețină și o echipă feminină.

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am și eu păcatele mele. Dar lucruri nefirești nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonosesc pe femei”, a susținut Becali.

Mai mult, Gigi Becali a mers cu avocații la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. FCSB a solicitat TAS anularea deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 3 iulie, prin care cluburile din Liga 1 sunt obligate să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin, începând cu sezonul 2020-2021, pentru a putea primi licenţa.

„Nu poţi să mă obligi tu pe mine să îmi placă ceva. Eu, când am început să fac fotbal, de bărbaţi am făcut, pentru că mi-a plăcut să fac fotbal. Acum vii tu şi îmi spui că trebuie să fac fotbal feminin? E o activitate care nu îmi place, cum să mă obligi tu să o fac, să dau banii pentru ceva ce nu îmi place, este contra firii. Când văd femei că joacă fotbal dau pe alt program, imediat sau închid”, a spus Gigi Becali.

Cel mai recent scandal a avut loc atunci când Gigi Becali a venit la Casa Fotbalului, vrând să ajungă la biroul lui Răzvan Burleanu. Fără să aștepte prea mult, a întrebat unde e președintele FRF și a intrat val-vârtej peste șeful fotbalului românesc.

Burleanu, a vrut să fie „acoperit” şi l-a sunat imediat pe Mihai Stoichiță, pe poziție de martor. Discuția ar fi durat 30 de minute, timp în care Gigi a ascultat argumentele pentru înființarea echipei feminine, întrebarea care-l măcina fiind: Pot face bani din fotbalul feminin?

O altă problemă a lui Becali a fost traseul din campionat. Voia unul mai bun şi a întrebat dacă e cazul să „apese pe butoane” , la care nu a primit niciun răspuns.

S-a trecut repede peste subiect, cei doi despărțindu-se după ce s-au îmbrățișat și sărutat puternic, ca doi vechi prieteni. Iar Mihai Stoichiță încerca să fie gentil cu fiecare din cele două personaje.

Mai mult, Gigi Becali ar fi promis că renunță la procesul de la TAS, care l-a costat deja 20.000 de euro. Dar deocmadată nu există nicio înștiințare oficială, iar interpelările și audierile merg mai departe, potrivit cancan.ro