„Italia este un aliat important al NATO, un partener eminent în Afganistan şi Irak şi esenţial pentru a aduce stabilitatea în regiunea mediteraneană", a indicat Casa Albă, într-un comunicat.

„Împreună, Statele Unite şi Italia vor căuta să aprofundeze cooperarea pentru a face faţă conflictelor din lume şi să promoveze prosperitatea economică pe ambele părţi ale Atlanticului", a adăugat executivul american.

În precedente intervenţii, Trump a spus despre noul prim-ministru italian că este "super".

„Noul prim-ministru italian este super. Am avut ocazia să-l întâlnesc, e foarte ferm în privinţa imigraţiei, ca şi mine, de altfel. Se pare că fermitatea faţă de imigraţie duce la victorie astăzi”, a declarat Trump, într-un interviu improvizat acordat postului Fox News în grădina de la Casa Albă.

Giuseppe Conte a fost ales să conducă noul guvern italian de liderii partidelor care au câştigat alegerile din martie, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta).

Conte şi-a făcut prima apariţie pe scena internaţională cu ocazia reuniunii G7 din Canada, unde Trump l-a felicitat pentru 'marea victorie'.

„Tocmai l-am întâlnit pe noul prim-ministru italian, un tip într-adevăr super. Va fi primit în curând cu onoruri la Casa Albă. Va face treabă bună – poporul italian a ales bine!”, a scris Trump pe Twitter, un mod de a-i da girul lui Conte.

Noul premier a profitat de participarea la G7 pentru a discuta cu partenerii europeni despre criza migranţilor