Evenimentul Zilei > International > ÎNTÂLNIRE de FOC între TRUMP și ȘEFUL GUVERNULUI din ITALIA. Ce se întâmplă între președintele SUA și „REPREZENTANTUL” Europei de Sud
ÎNTÂLNIRE de FOC între TRUMP și ȘEFUL GUVERNULUI din ITALIA. Ce se întâmplă între președintele SUA și „REPREZENTANTUL” Europei de Sud

ÎNTÂLNIRE de FOC între TRUMP și ȘEFUL GUVERNULUI din ITALIA. Ce se întâmplă între președintele SUA și „REPREZENTANTUL” Europei de Sud

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, îl va primi pe 30 iulie la Casa Albă pe şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a anunţat miercuri administraţia americană.

„Italia este un aliat important al NATO, un partener eminent în Afganistan şi Irak şi esenţial pentru a aduce stabilitatea în regiunea mediteraneană", a indicat Casa Albă, într-un comunicat.

„Împreună, Statele Unite şi Italia vor căuta să aprofundeze cooperarea pentru a face faţă conflictelor din lume şi să promoveze prosperitatea economică pe ambele părţi ale Atlanticului", a adăugat executivul american.

În precedente intervenţii, Trump a spus despre noul prim-ministru italian că este "super".

„Noul prim-ministru italian este super. Am avut ocazia să-l întâlnesc, e foarte ferm în privinţa imigraţiei, ca şi mine, de altfel. Se pare că fermitatea faţă de imigraţie duce la victorie astăzi”, a declarat Trump, într-un interviu improvizat acordat postului Fox News în grădina de la Casa Albă.

Giuseppe Conte a fost ales să conducă noul guvern italian de liderii partidelor care au câştigat alegerile din martie, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta).

Conte şi-a făcut prima apariţie pe scena internaţională cu ocazia reuniunii G7 din Canada, unde Trump l-a felicitat pentru 'marea victorie'.

„Tocmai l-am întâlnit pe noul prim-ministru italian, un tip într-adevăr super. Va fi primit în curând cu onoruri la Casa Albă. Va face treabă bună – poporul italian a ales bine!”, a scris Trump pe Twitter, un mod de a-i da girul lui Conte.

Noul premier a profitat de participarea la G7 pentru a discuta cu partenerii europeni despre criza migranţilor