Evenimentul Zilei > Actualitate > Întâlnire Bănicioiu, Ponta, Teodorovici, sindicate pentru mărirea salariilor medicilor
Întâlnire Bănicioiu, Ponta, Teodorovici, sindicate pentru mărirea salariilor medicilor

Întâlnire Bănicioiu, Ponta, Teodorovici, sindicate pentru mărirea salariilor medicilor

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat pe pagina lui de Facebook, că va face tot ce-i stă în putință pentru a găsi o soluție "pe care medicii o merită". El a reamintit că a solicitat Parlamentului să modifice Legea Sănătății pentru a scoate medicii de sub statutul de funcționar public.

Criza din Sănătate, generată nu doar de salariile mici ale medicilor și cadrelor medicale, ci și de nemulțumirile iscate în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, în urma căreia medicii din spitalele publice – considerați funcționari publici – nu mai au dreptul la recunoștință și recompense din partea pacienților,  se adâncește pe zi ce trece.  Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a postat sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, un mesaj de solidaritate cu colegii săi, medici, dând în același timp asigurări că va face tot posibilul ca această meserie să primească respectul cuvenit. Mai jos mesajul integral:

Am observat, analizat si dezbatut problema salariilor medicilor si a personalului medical in fiecare zi de cand sunt la minister. Am vazut in aceste zile reactia medicilor si voi face tot posibilul ca meseria aceasta sa primeasca respectul cuvenit. Ca medic, sunt alaturi de colegii mei, care lucreaza zi de zi pentru binele tuturor pacientilor, in conditii si cu salarii care nu reflecta importanta medicilor si a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, stiu cata munca si daruire trebuie zi de zi, ora de ora, depuse de colegii mei pentru a-si indeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat si am reusit, cu sprijinul premierului Victor Ponta si al colegilor mei, sa deblocam posturi, sa redeschidem spitale inchise de cei care acum vin cu solutii miraculoase, dar care nu au facut nimic cat au fost la guvernare. Am reusit sa majoram veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de facut. Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii a propus modificarea legii Sanatatii pentru scoaterea medicului de sub statutul de functionar public! Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna- toate puterile statului, vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune. Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi, si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!