Evenimentul Zilei > Social > Instalațiile de iluminat festiv de pe străzi, mai sărăcăcioase în acest an. Care este motivul
Instalațiile de iluminat festiv de pe străzi, mai sărăcăcioase în acest an. Care este motivul

Instalațiile de iluminat festiv de pe străzi, mai sărăcăcioase în acest an. Care este motivul

Doar șapte bulevarde și patru intersecții importante din Sectorul 4 al Capitalei vor fi iluminate festiv de către Primăria Sectorului 4 cu decorațiuni specifice Sărbătorilor de iarnă. Restul străzilor nu vor intra în atenția autorităților, care spun că vor să economisească bani pentru alte proiecte.

Pe principalele bulevarde din Sectorul 4 a început deja montarea instalațiilor de iluminat festiv, astfel încât, de Ziua Națională a României, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, toate acestea să fie funcționale.

Peste 1.200 de figurine tridimensionale, perdele luminoase și ghirlande vor fi montate în Sectorul 4, în aceste zile.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, e enumerat arterele care urmează să fie iluminate: ”Șos. Olteniței, Bulevardele Brâncoveanu, Berceni, Tineretului, Alexandru Obregia, Gheorghe Șincai și Calea Văcărești. De asemenea, vor fi montate decorațiuni speciale în câteva din cele mai importante intersecții din Sectorul 4: Big Berceni, Fântâna Florilor, Tineretului-Văcărești și Apărătorii Patriei.

Conform planului de investiții agreat de Primărie și de Luxten, societatea care se va ocupa de iluminatul de sărbători din acest an, va monta peste 1.200 de figurine tridimensionale de diferite forme, perdele luminoase, medalioane și ghirlande specifice sărbătorilor.

Toate instalațiile de iluminat vor fi funcționale începând din 1 Decembrie 2018.