Conform site-ul agenției DPA, Boris Johnson, în prima rundă a obținut 114 de voturi din 313, iar pe locul al doilea s-a clasat Jeremy Hunt, ministrul de Externe.

Prima rundă a fost plină de suspans, mai ales că trei dintre candidați au fost eliminați, iar altul s-a retras.

Favoritul Boris Johnson insistă ca Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord să părpsească Uniunea Europeană mai repede, fără o înțelegere în prealabil cu Uniunea Europeană.

Theresa May a demisionat din funcția de președinte al partidului, după ce a suferit un eșec de a trece prin Parlament planul său de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană după aproape trei ani de activitate. Casele de pariuri îl consideră favorit pe fostul secretar de externe al acesteia, Boris Johnson. Fostul primar al Londrei a rupt tăcerea lansându-și miercuri campania, spunând că va scoate Marea Britanie din UE fără o înțelegere ca o „ultimă soluție”, promisiunea de a unifica o țară profund divizată față de Brexit.

Partidul Conservator speră să ajungă la ultimele două candidaturi până la sfârșitul lunii iunie. După săptămâni de campanie prin țară, cei 160.000 de conservatori își aleg câștigătorul, rezultatul fiind anunțat în săptămâna începând cu 22 iulie. Ulterior, Theresa May va demisiona și din funcția de prim-ministru, iar noul lider al celui mai mare partid din parlament va fi numit în funcția de premier de către Regina Elisabeta a II-a.