Evenimentul Zilei > Monden > Inima de aur a lui George Clooney: „Am dăruit 14 milioane de dolari celor care m-au ajutat”
Inima de aur a lui George Clooney: „Am dăruit 14 milioane de dolari celor care m-au ajutat”

Inima de aur a lui George Clooney: „Am dăruit 14 milioane de dolari celor care m-au ajutat”

George Clooney a vorbit pentru prima dat despre gestul său de a dărui prietenilor (care l-au lăsat să doarmă pe o canapea când nu avea casă) multe milioane de dolari.
Cât valorează o prietenie? Pentru mulţi ea nu are preţ, dar pentru George Clooney, da: 1 milion de dolari. Multiplicat cu 14, fiindcă sunt multe persoanele apropiate lui cărora a dorit să le mulţumească cu câte o valijoară conţinând 1 milion de dolari.

O valijoară plină cu dolari, noua unitate de măsură a afecţiunii

Despre această poveste s-a mai discutat, dar actorul originar din Kentucky, a confirmat acest lucru abia acum, într-un interviu pentru ediţia americană  a magazinului GQ (care i-a dedicat coperta şi l-a numit în avans Omul anului). În cursul interviului actorul şi regizorul de 59 de ani a confirmat că a vrut să premieze în acel fel pe cei care i-au fostt alături atunci când nu era o stea mondială.

Era în 2013 şi Clooney a jucat în filmul Gravity al lui Alfonso Cuaròn. Pelicula care, potrivit Warner Bros,  producătorul, avea un risc ridicat la cheltuieli, motiv pentru care a hotărât să-l plătească pe Clooney cu o retribuţie fixă, dar promiţându-i un procent din încasările filmului.

Filmul a făcut furori în sălile de spectacol, în câştiguri şi în premii (a câştigat 7 premii Oscar), încasând 720 de milioane de dolari

Clooney s-a aflat dintr-o dată în situaţia de a încasa cecuri cu multe zerouri şi a hotârât – burlac fiind şi fără copii – să-şi împartă norocul cu cei mai buni prieteni ai săi.

„Mi-am spus: dacă mă calcă un autobuz, sunt trecuţi toţi în testamentul meu. Dar de ce să aştept să mă calce un autobuz?”

Clooney a hotărât că a face un transfer n-ar fi fost adecvat din punct de vedere al impactului şi astfel a dat peste un loc unde se făceau tranzacţii cu paleţi gigantici de flori. A închiriat un camion de marfă pentru florari şi l-a încărcat cu multe bancnote pe care le-a împărţit în 14 valijoare, pe care le-a dăruit a doua zi prietenilor săi, aflaţi în necunoştinţă de cauză şi pe care-i invitase la cină în casa sa. 

„Am dormit pe canapelele lor atunci când nu aveam unde să merg. Mi-au împrumutat bani când eram lefter şi m-au ajutat ori de câte ori am acvut nevoie”. Un milion. Cine găseşte un Clooney, găseşte o comoară, scrie Il Giornale.