Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNGROZITOAREA poveste a unei bătrâne îţi SFÂŞIE SUFLETUL. A fost ‘“UITATĂ” UN AN într-un spital din provincie. “Singură, mamă! Un cuc al nimănui.” – Video EMOŢIONANT
ÎNGROZITOAREA poveste a unei bătrâne îţi SFÂŞIE SUFLETUL. A fost ‘“UITATĂ” UN AN într-un spital din provincie. “Singură, mamă! Un cuc al nimănui.” – Video EMOŢIONANT

ÎNGROZITOAREA poveste a unei bătrâne îţi SFÂŞIE SUFLETUL. A fost ‘“UITATĂ” UN AN într-un spital din provincie. “Singură, mamă! Un cuc al nimănui.” – Video EMOŢIONANT

Bătrâni abandonați de rude prin spitale. Aceasta este povestea unor români loviţi crunt de soartă.

De mai multe luni, şapte bătrâni locuiesc în Spitalul din Drăgășani (județul Vâlcea), abandonați fiind de rudele lor. Medicii au făcut zeci de solicitări la primăriile din localitățile de unde provin, dar fără rezultat.

Ioana Băboc are 70 de ani şi stă de un an la spitalul din Drăgăşani. După tratarea unor probleme cardiace, bătrâna nu a mai plecat acasă pentru că nu a venit nimeni să o ia. „Nu mai am frate, nu mai am soră, nu mai am pe nimenea. Singură, mamă! Un cuc al nimănui. Mă simt bine. Nu mă simt rău, să ştiti! Au văzut de mine sărmanele”, a spus femeia, conform Digi24.

Managerul spitalului susţine că zeci de sesizări la primăria din Vultureşti, Olt, de unde a venit femeia. „În primul rând să luăm legătura cu primăria Verguleasa, dacă mai are acte, buletin, să găsim o soluţie. Cu organele locale de Poliţie, cu Asistenţa Socială…”, a spus primarul din Vulturești, Gheorghe Treanță.

Încă şase pacienţi sunt în aceeaşi situaţie în care nu întreabă nimeni de ei în afară de angajaţii spitalului, care s-au ataşat de bătrânii părăsiţi. „Cu ei ne-am obişnuit, îi îngrijim ca pe propriii părinţi, le acordăm toată atenţia necesară”, a declarat Camelia Mugioiu, o asistentă medicală.

Pentru fiecare dintre aceşti pacienţi spitalul alocă 80 de lei zilnic pe cazare şi hrană, care nu pot fi decontaţi de casa de asigurări pentru că bătrănii nu au niciun venit şi nici card de sănătate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.