Evenimentul Zilei > Actualitate > Îngrijorare maximă la nivelul OMS. Explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 în toată lumea
Îngrijorare maximă la nivelul OMS. Explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 în toată lumea

Îngrijorare maximă la nivelul OMS. Explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 în toată lumea

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a crescut foarte mult la nivel global, înregistrând un record, conform statisticilor OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat o nouă creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la nivel mondial, cu 259.848 în ultimele 24 de ore. Recordul anterior al OMS, pentru cazuri noi, a fost înregistrat vineri și a fost de 237.743. În acest context, conform statisticilor organizației, decesele au crescut cu 7.360, cea mai mare creştere la o zi distanţă.

Potrivit raportului dat publicității zilnic, țările cele mai afectate de pandemie rămân, în continuare, Statele Unite ale Americii, Brazilia, India şi Africa de Sud.

India a devenit a treia ţară din lume care a înregistrat peste un milion de cazuri de noi coronavirus, după Statele Unite şi Brazilia. Epidemiologii afirmă că India este încă la luni distanţă de atingerea apogeului bolii.

În Brazilia, numărul de îmbolnăviri a depășit 2 milioane, dublându-se în mai puţin de o lună. De altfel, în fiecare zi, la cifra totală se adaugă alte aproximativ 40.000 de cazuri noi.

Statele Unite ale Americii conduc în clasamentul îmbolnăvirilor cu peste 3,7 milioane de cazuri. Autoritățile americane au încercat să reducă focarele virale la nivel de stat şi pe plan local, însă au avut doar un succes limitat.

În doar 24 de ore, în Statele Unite s-au înregistrat 60.207 noi contaminări cu noul coronavirus, potrivit datelor raportate sâmbătă la orele 20.30 (duminică, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins.

Aceste noi cazuri ridică la 3.698.209 numărul total al infectărilor recenzate în ţară de la începutul pandemiei, apărută în China în decembrie înainte de a se răspândi în întreaga lume.

În 24 de ore, COVID-19 a făcut 832 de noi victime, pentru un total de 139.960 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est).

De departe cea mai afectată ţară din lume în valoare absolută, Statele Unite cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infectări care s-a tradus printr-un număr record de noi cazuri de coronavirus timp de trei zile consecutiv în această săptămână, dintre care 77.368 pentru ziua de vineri.

Arafat se simte persecutat. „Încercarea de a lega cu orice preț numele meu de orice este negativ…

Cercetătorii desființează încă o teorie a conspirației: SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: