Noua tulpină de coronavirus a fost depistată în statul indian Maharashtra și a fost numită „Delta plus”, după cum relatează The Hindustan Times.

Autoritățile medicale din India au diagnosticat un total de 20 de cazuri de infecție cu noua variantă a tulpinii Delta care a fost codificată B.1.617.2.1. Cele douăzeci de cazuri de îmbolnăvire au fost detectate în patru districte ale statului Maharashtra. Este vorba, potrivit sursei citate, de Sindhudurg, Ratnagiri, Palgar și Jalgaon.

Probele colectate de medici au fost trimise pentru studierea genomului și a caracteristicilor epidemiologice ale virusului mutant.

Coronavirus

Ministrul Sănătății evită comentariile

Ministrul de stat al Sănătății, Rajesh Tope, a confirmat primirea raportului de secvențiere a genomului de către Institutul de Genomică și Biologie Integrativă. El a refuzat să discute pe această problemă până când raportul oficial nu va fi discutat și nu se vor trage concluziile de rigoare.

„CSIR-IGIB a pregătit un raport pe baza eșantioanelor colectate de la pacienții cu coronavirus din toate zonele statului. Conținutul raportului va fi discutat în cadrul unei reuniuni de luni și se vor trage concluzii”, a spus el.

Varianta indiană, mai periculoasă pentru tineri

La sfârșitul lunii martie, în India a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului cu dublă mutație. Acesta a fost codat cu denumirea de B.1.617. Noua variantă indiană este mult mai contagioasă decât coronavirusul „obișnuit” SARS-CoV-2, care a fost identificat pentru prima dată în provincia Wuhan din China la începutul anului trecut.

Înainte de apariția variantei indiene au mai apărut și variantele „britanice” ori „braziliene” ale coronavirusului. Acestea diferă, de asemenea, în ceea ce privește infectivitatea crescută în comparație cu cel din Wuhan. Autoritățile sanitare din mai multe state europene atrag atenția că această variantă, indiană, a coronavirusului va deveni dominantă până în toamnă. Aceasta deoarece contagiozitate este cu mult mai mare decât a celorlalte variante.

Mai mult, epidemiologii britanici atrag atenția că tinerii cu vârste sub 21 de ani sunt mai sensibili la varianta indiană a coronavirusului.