Evenimentul Zilei > Social > Înghețata care vă pune în mare pericol sănătatea. Cel mai căutat desert de sezon pare a fi mai degrabă „radioactiv”
Înghețata care vă pune în mare pericol sănătatea. Cel mai căutat desert de sezon pare a fi mai degrabă „radioactiv”

Înghețata care vă pune în mare pericol sănătatea. Cel mai căutat desert de sezon pare a fi mai degrabă „radioactiv”

Sunt din nou probleme pe piața din România cu diverse sortimente de înghețată, care au fost retrase de pe piață pentru că pot provoca probleme.

Încă un sortiment de înghețată a fost retrasă de pe piața din România. Este vorba despre îngheţata Toblerone cu ciocolată şi miere în care s-a descoperit un nivel de oxid de etilenă ridicat, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Probleme mari cu cantități uriașe de înghețată. Produsul a fost retras de pe piață

Retragerea a fost declanşată chiar de lanţul de magazine Mega Image care solicită clienţilor să nu consume produsele din aceste loturi şi să le returneze sau să le distrugă, după cum anunță Antena 3.

La începutul acestei lunii august, mai multe loturi de îngheţată Milka, Kit Kat şi Froneri au fost retrase de la vânzare din magazinele Carrefour şi Auchan. Aproape 2 tone de chiftele contaminate au fost retrase de la comercializare, dar și sardine au fost retrase tot cu acest pesticid cancerigen, săptămâna trecută.

Mihai Ponea, director general în Siguranța Alimentelor ANSVSA, a explicat că unele supermarketuri nu înțeleg pericolul la care îi expun pe consumatori și au fost aplicate și amenzi, în anumite cazuri, celor care nu au retras produsele cu probleme.

„Este mult mai importantă sănătatea publică decât imaginea unor supermarkeuri”

„S-a retras de pe piață întreagă cantitate de înghețată care era la comercializare. Aproximativ două milioane de bucăți de înghețată. Din păcate, a trebuit să aplicăm și amenzi care, împreună cu litoralul, s-au ridicat la aproximativ un milion de lei.

Din nou atrag atenția supermarketurilor care au comercializat, către clientul final, aceste tipuri de înghețată, că au obligație să afișeze la intrarea în magazin sau la raionul de înghețată, acele produse, așa încât consumatorul, dacă îl are în congelator, să îl readucă.

Este mult mai importantă sănătatea publică decât imaginea unor supermarkeuri, care se pare că nu înțeleg acest lucru, și de aceea a trebuit să aplicăm și sancțiuni”, a spus Mihai Ponea la Antena 3.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News