Informație-bombă despre crima din Constituției. Totul s-a petrecut sub ochii DIICOT

Informație-bombă despre crima din Constituției. Totul s-a petrecut sub ochii DIICOT

A apărut o informaţie-bombă în ancheta crimei din Piaţa Constituţiei. Unul dintre clanurile care s-au bătut în centrul Capitalei, în fața Palatului Parlamentului, era de multă vreme în vizorul DIICOT. 

Cu toate acestea, se pare că autorităţilor „le-au scăpat” toate informaţiile referitoare la planurile de luptă.

Liderul grupării a fost prins marți în timp ce încerca să fugă din țară. Cei de la DIICOT îi urmăreau de mai multă vreme, chiar erau monitorizați membri clanurilor, pentru traficul de persoane, scrie antena3.ro.

Două clanuri de proxeneți, s-au luat la bătaie, la începutul acestei luni, pentru că și-au încălcat teritoriile din afara țării, unde duceau fete „la produs”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficial, Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București au ieșit să informeze opinia publică doar despre scandal și ce măsuri s-au luat în acest caz, preferând tăcerea asupra asupra a ceea ce s-a întâmplat, în fapt, exact ca și în Cazul Caracal. Prin „surse” au transmis jurnaliștilor doar că focurile de armă, auzite în noaptea aceea de duminică, au provenit de la un pistol cu gloanțe de cauciuc sau cu gaze și că tânărul ucis a murit în urma unor lovituri cu cuțitul și alte obiecte contondente.

De la martori și de la echipajele SMURD am aflat că medicii s-au chinuit aproape o oră să-l mențină în viață pe bărbat, dar doar pe cel de-al doilea rănit au reușit să-l transporte viu la spital. Tânărul de 30 de ani omorât a fost identificat ca fiind Ion Ban din comuna Oinacu, județul Giurgiu. Se alăturase membrilor unui clan ce stăpânește în județul Giurgiu, o rețea de prostituție și trafic de persoane (binecunoscută și de Poliția județeană și de DIICOT), atunci când s-a dat alarma că se pleacă spre Capitală.

De aceea, este de mirare că nimeni din instituțiile statului nu a aflat că se pregătește o confruntare cu un clan din București ai cărui membri, spun surse judiciare, le furase giurgiuvenilor o prostituată exploatată în Germania.

Provocarea la confruntare fusese anunțată. Urma să se aibă loc chiar sub geamurile SRI și ale procurorilor. Tot sursele citate spun că toți cei care au format grupul de bătăuși din Giurgiu ar fi primit câteva sute de lei pentru a participa la răfuiala din Piața Constituției. Și-au încasat banii și s-au înarmat care cu ce le-a venit la îndemână. Știau că merg să se bată cu un clan de țigani din București.