Evenimentul Zilei > International > Înfiorătoarele experimente conduse de doctorul Mengele al FBI-ului
Înfiorătoarele experimente conduse de doctorul Mengele al FBI-ului

Înfiorătoarele experimente conduse de doctorul Mengele al FBI-ului

Lucruri inimaginabile s-au petrecut dincolo de zidurile groase ale unui elegant conac englezesc din Herefordshire care a găzduit o vreme procedurile terifiante la care a apelat fostul director medical al FBI în cazul mai multor studenţi militari care urmau să fie trimişi pe front.

Doctorul John Hagmann, în vârstă de 59 de ani, locotenent colonel în rezervă şi preşedintele unui important for medical din Washington, a rămas fără dreptul de a mai practica medicina după ce colegiul medicilor din Virginia a stabilit că se face vinovat de o serie de experimente medicale îngrozitoare. Împotriva lui Hagmann au depus mărturie mai mulţi studenţi militari care au acuzat faptul că fostul lor profesor i-a supus la o serie de proceduri periculoase şi traumatizante petrecute atât la ferma sa din Virginia, cât şi în incinta unui hotel-conac din Marea Britanie (foto jos), proprietate a Ex-Med, companie britanică specializată în furnizarea de tehnică medicală

Potrivit rechizitoriului, doctoral Hagmann le-ar fi injectat studenţilor săi Ketamină şi alte substanţe în cadrul a ceea ce el numea “atrenamente pentru depăşirea traumelor de război”, ar fi experimentat blocarea nevului penian în cazul a doi dintre învăţăcei şi i-ar fi instruit cum să-şi introducă – unii altora – catetere în organele genitale. De asemenea, a condus o serie de experimente care includeau, printre alte proceduri, recoltarea de sânge şi apoi transfuzarea acestuia la loc în corpul subiectului, pentru reda a cât mai fidel condiţiile de pe câmpul de luptă în eventualitatea unor răniri.

 “Probele sunt atât de compleşitoare şi atât de stranii încât aproape că mi-au produs un şoc, deşi mă confront cu tot felul de nelegiuiri de mai bine de 26 de ani”, a precizat Frank Pedrottym adjunctul procurorului general al statului Virginia.

Descris de un membru al Camerei Reprentanţilor drept “un diabolic savant nebun care joacă parcă într-un film de groază”, doctorul Hagmann este acuzat şi de interesul obsesiv manifestat faţă de unul din studenţii săi în cazul căruia dorea să observe “cum se comport un penis necircumcis pe parcursul masturbării, respectiv, al relaţiilor intime”.

Dr Hagmann s-a apărat precizând că niciunul din studenţii săi nu a fost vreodată supus unor examinări intime în timpul stagiilor de pregătire şi că a folosit doar proceduri medicale standard utilizate în toate şcolilele medicale de pe teritoriul Virginiei. “În 25 de ani de muncă, niciunul dintre studenţi nu a fost rănit. Câţi alţi instructori militari – sau chiar antrenori – se pot mândri cu asta?”, a precizat el.

Potrivit Reuters, în armată se ştia de multă vreme despre metodele lui Hagmann. Un general le-ar fi oprit pentru scurtă vreme prin 2005, dar controversatul doctor a reuşit să obţină ulterior noi contracte guvernamentale de zeci de milioane de dolari.  

De asemenea, apărătorii drepturilor animalelor au cerut Ministerul Apărării din SUA să stopeze experimentele lui Hagmann care, în nebunia sa, a folosit peste 14.000 de porci în timpul antrenamentelor.