Indicatorul care îi bulversează pe șoferi. Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă regula

Indicatorul care îi bulversează pe șoferi. Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă regula Mașini. Sursa foto: Arhiva EVZ

Șoferii pot fi puși în dificultate din cauza multor semne de circulație. Acest lucru se întâmplă des în cazul unor indicatoare cu aspect semănător. Astfel, mulți conducători auto sunt bulversați atunci când pe văd. Cei care nu țin cont de aceste indicatoare similare riscă amenzi usturătoare.

Amenzi pentru cei care încalcă regula

Ambele indicatoare au săgeți albe pe fond albastru. Cu toate că au unele asemănări, semnificațiile acestora sunt complet diferite. Conform Regulamentului de Circulație, unul indică faptul că este strict interzis, iar celălalt arată că este permis, conform eFahrer.

Semn de circulație, amenzi

Sursa foto: Wikipedia

Cele indicatoare sunt des întâlnite pe drumurile din Germania. Regulamentul de Circulație Rutieră (StVO) conținea inițial doar opt tipuri de indicatoare. În prezent, numărul acestora a ajuns la peste 680. După modificările din StVO, semnele de circulație învechite sunt scoase din uz.

Cum se pot deosebi

Două indicatoare au un aspect asemănător și îi pot pune în dificultate pe șoferi, având câte o săgeată albă pe fondul albastru. Semnul VZ 353 are forma pătrată, în timp ce VZ 209-30 este rotund.

Ne puteți urmări și pe Google News

Semnul de circulație VZ 353 are la bază un pătrat albastru și conține o săgeată orientată în sus. Acesta indică o direcție unică de mers. Nu toți conducătorii auto știu ca acesta semnalizează o stradă cu sens unic. Cu toate că acesta ar fi trebuit eliminat din regulament până la finalul anului 2022, semnul poate fi întâlnit pe multe drumuri. De altfel, propunerea legată de eliminarea acestuia din Regulament a venit încă din anul 2013.

În schimb, indicatorul de circulație VZ 209-30 arată că întoarcerea autovehiculului este interzisă. De cele mai multe ori, acesta poate fi întâlnit în intersecțiile mari.

Amenzi, semne circulație

Sursa foto: Wikipedia

Amenzi pentru cei care nu țin cont de indicator

Cei care încalcă regula și nu cunosc aceste semne de circulație pot primi amenzi de până la 35 de euro. Conform Regulamentului de Circulație Rutieră, acest indicator este asemănător cu VZ 209-20, 211 și 214, care arată direcțiile de deplasare.