Evenimentul Zilei > International > India stă acasă. Munții Himalaya se văd de la 200 km distanță
India stă acasă. Munții Himalaya se văd de la 200 km distanță

India stă acasă. Munții Himalaya se văd de la 200 km distanță

Măsurile de izolare au dus la o scădere semnificativă a poluării.

În plină epidemie Covid-19, autoritățile din India au luat măsuri restrictive, 1,4 milioane de persoane din această țară fiind obligate să stea acasă.

În același timp, majoritatea uzinelor din India sunt închise, tot ca urmare a măsurilor pentru îndiguirea propagării virusului SARS-CoV-2.

Această situație are consecințe benefice: poluarea s-a redus semnificativ odată cu ameliorarea constantă a calității aerului, într-o țară clasificată de una din cele mai poluate și poluante din lume.

Poluarea atmosferică s-a diminuat astfel că vârfurile munților Himalaya sunt acum vizibile de la o distanță de peste 200 km, în regiuni unde locuitorii nu puteau vedea celebrii munți, un fenomen care nu a mai putut fi observat în India de zeci de ani.

Potrivit rezultatelor studiilor specialiștilor, calitatea aerului s-a ameliorat cu 33% în India, în medie, în perioada 16-27 martie.

O situație îmbucurătoare care le permite locuitorilor din statul Punjab să admire și să fotografieze lanțul muntos, în condițiile în care locuiesc la 200 km distanță ce munții Himalaya, scrie 20 Minutes.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că acest lucru va fi posibil”, a declarat jucătorul de cricket Harbhajan Singh, care locuiește în localitatea Jalandhar.
„Aceasta demonstrează clar impactul poluării asupra planetei noastre”, a adăugat el.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: