Un polițist care se ocupă cu gestiunea în cadrul IPJ Botoșani este acuzat de delapidare și contrabandă , acesta fiind suspectat că ar fi furat peste 2000 de pachete de țigări care reprezentau probe în mai multe dosare aflate în lucru în cadrul inspectoratului, potrivit cancan.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul IPJ Botoșani, acesta fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și contrabandă în formă asimilată. Potrivit DGA, polițistul ar fi sustras peste 2000 de pachete de țigări care reprezentau probe în mai multe dosare, acestea fiind în gestiunea lui.

„În fapt, inculpatul, în perioada 2017 – 2018 (la intervale de una – două zile, fără a putea fi stabilit cu exactitate numărul actelor materiale), în calitate de polițist, având funcţia de agent tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar, și-a însușit și folosit, în interes personal, mai multe mijloace de probă aflate în gestiunea sa, respectiv 1.500 de pachete de țigări care făceau obiectul unui dosar penal aflat în lucru la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică, precum și alte 519 pachete de țigări de diferite mărci, ce făceau obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la structura de poliție rutieră, fapte ce echivalează, în același timp cu deținerea acestor bunuri, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din fapte de contrabandă cu țigarete”, se arată în comunicatul DGA.

Potrivit DGA, prejudiciul estimat adus bugetului de stat depășește 23.000 de lei.