Evenimentul Zilei > International > Incidente violente în Statele Unite. Patru morți într-un atac armat în California
Incidente violente în Statele Unite. Patru morți într-un atac armat în California

Incidente violente în Statele Unite. Patru morți într-un atac armat în California

Patru persoane, între care și un copil, au murit într-un atac armat care s-a produs într-un complex de birouri din orașul american Orange, California.

Atac armat în California, Statele Unite. Un număr de patru persoane, între care și un copi, au fost victime într-un atac armat care s-a petrecut în orașul californian Orange. Atacul a avut loc într-un complex de birouri, miercuri seara.

Patru oameni, între care un copil, au fost ucişi miercuri seară, într-un atac armat, la un complex de birouri din oraşul californian Orange, relatează NBC News. Orașul Orange, care are aproximativ 140.000 de locuitori, este situate la o distanță de 50 de kilometri de Los Angeles.

Poliția locală a intervenit la ora 17.30, moment în care atacul era în plină desfășurare. A avut loc un schimb de focuri între un polițist și autorul atacului, acesta din urmă fiind rănit. Suspectul şi o altă persoană au fost răniţi şi spitalizaţi, a precizat poliţia, care a adăugat că nu mai există nicio ameninţare publică. Un poliţist a fost implicat în incident, fără să fie rănit, dar nu au fost date mai multe detalii.

La locul incidentului a fost găsită și o armă de asalt, despre care polițiștii sunt de părere că i-a aparținut atacatorului.

Guvernatorul Gavin Newsom a descris evenimentul ca „îngrozitor şi sfâşietor”. La rândul său, Katie Porters, reprezentant al statului în Congres, a spus că monitorizează această situație, împreună cu echipa ei.

Incident violent cu doi morți la Washington

Un alt incident violent, a fost anunțat de Poliţia din Washington. Două persoane au fost împuşcate mortal miercuri în jurul orei locale 14:30 în cartierul rezidenţial Congress Heights din capitala SUA.

Comandantul poliţiei Robert Contee a afirmat într-o conferinţă de presă că două persoane au murit în aceste schimburi de focuri, care au avut în total cinci victime. Celelalte persoane care au suferit răni, au fost transportate la spitale din zonă. Potrivit lui Contee, tirurile par să fi avut loc pe fondul unei dispute între două grupuri, a consemnat NBC Washington.

Aceste incidente survin după alte două atacuri care au îndoliat Statele Unite şi au relansat dezbaterea privind proliferarea armelor de foc. La 22 martie, un bărbat a împuşcat mortal 10 oameni într-un magazin din Boulder, statul Colorado. S-a întâmplat la mai puţin de o săptămână după ce un alt individ a ucis, tot cu armă de foc, opt persoane în mai multe saloane de masaj din Atlanta, în statul Georgia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: