Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a debutat cu o pană de curent. Publicul a crezut că face parte din program

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a debutat cu o pană de curent. Publicul a crezut că face parte din program

În urmă cu aproximativ o săptămână, actorii Teatrului Național din Timișoara au încheiat prima parte a unui spectacol jucând la lumina lanternelor telefoanelor publicului, în urma unei pene de curent.

Incidentul s-a repetat vineri seara, în timpul unui moment artistic din deschiderea oficială a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, pe aceeași scenă. Pana de curent a durat aproximativ 5 minute în timpul concertului susținut de cunoscutul pianist Joep Beving. Publicul  a crezut că toul făcea parte din programul artistic. Inclusiv artistul a mulțumit, la finalul recitalului, pentru atmosfera creată.

În mesajul transmis prin intermediul consilierului său prezidențial, Klaus Iohannis puncta: „Timişorenii au dovedit că vor şi pot să-şi lumineze oraşul prin ei înşişi, prin cultură şi implicare comunitară”. El a fpcut referire la sloganul anului cultural: „Luminează orașul prin tine”. La finalul evenimentului, primarul Dominic Fritz a declarat că, până la urmă, e un „semn bun că va fi un an de succes cum a fost 2007 în Sibiu”.

Timișoara 2023 - cel mai important eveniment cultural și diplomatic al României

Peste 100 de oficiali de rang înalt din aproximativ 50 de țări de pe trei continente au fost prezenți la Ceremonia de Gală „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, care a avut loc vineri, în sala Teatrului Național din Timișoara. Cel mai înalt demnitar prezent a fost premierul Nicolae Ciucă. Consilierul prezidențial Sergiu Nistor a prezentat mesajul președintelui țării, evenimentul aflându-se sub înaltul patronaj al Președinției României.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a participat la festivități și evenimente, alături de 40 de ambasadori, dintre care 20 sunt din țări ale Uniunii Europene, m miniștri ai culturii din Slovacia, Grecia, Slovenia și Muntenegru, și de Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Regale, care a venit însoțită de Alteța Sa Regală Principele Radu Duda. Au mai participat 24 europarlamentari și 9 parlamentari, membri ai Guvernului României și oficiali de rang înalt de la Comisia Europeană, precum și primari și viceprimari din orașe europene și românești.