Evenimentul Zilei > International > Închisoare pentru cei cu certificate de vaccinare false! Anunțul ministrului Sănătății
Închisoare pentru cei cu certificate de vaccinare false! Anunțul ministrului Sănătății

Închisoare pentru cei cu certificate de vaccinare false! Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății din Israel a anunțat că cei ce vor prinși cu certificate de vaccinare false vor fi trimiși imediat la închisoare.

Cei ce vor prinși cu certificate de vaccinare false vor merge la închisoare.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății din Israel, joi. Se consideră o încălcare a legii modificarea sau falsificarea certificatului de vaccinare.

„Pașaportul verde”, cunoscut drept „certificat de vaccinare”, trebuie să fie original. Cei care se „încurcă” cu falsuri vor primi pedeapsa cu închisoarea.

„Vreau să spun că oricine crede că acesta este un joc pentru copii şi tipăreşte un certificat de vaccinare la domiciliu va fi în cele din urmă prins şi distracţia se va termina în închisoare”, a declarat Yuli Edelstein.

Ministrul Sănătății din Israel, Yuli Edelstein, a menționat că prin vaccinare viața ar putea reveni la normal.

„Astăzi prezentăm un mesaj uriaş pentru cei inoculaţi”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă la Ierusalim.

„Aşa va fi prima etapă a întoarcerii voastre la viaţa – aproape – normală”, a adăugat el.

Închisoare pentru cei cu certificate de vaccinare false

„Inoculaţi şi recuperaţi, (israelienii) pot, încă de duminică, să meargă la săli de sport, teatr. Dar și la hoteluri, spectacole şi de asemenea la sinagogi. Este vorba despre cei care se vor înregistra că folosesc paşaportul verde”, a mai explicat el.

Edelstein, membru al partidului Likud al prim-ministrului Benjamin Netanyahu,a vorbit și despre obligativitatea certificatului la locul de muncă.

El a adăugat că anumite locuri de muncă ar cere angajaţilor lor fie să se vaccineze sau dacă nu, să efectueze un test de coronavirus la fiecare 48 de ore.

„Este de datoria noastră să protejăm sănătatea publicului în întregime”, a spus el.

Restricții mai grele în Israel

„Cabinetul coronavirus” al lui Netanyahu a aprobat luni seară un plan pentru a ridica treptat restricţiile după un al treilea lockdown la nivel naţional.

Mai multe clase şcolare se vor deschide începând de duminică, în conformitate cu un sistem de semafor ce etichetează oraşele verde, galben, portocaliu şi roşu în funcţie de rata lor de infecţii cu coronavirus.

Centrele comerciale, pieţele, magazinele stradale, muzeele, bibliotecile şi sinagogile se vor deschide de asemenea duminică, în conformitate cu reglementările stricte pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Israelul a înregistrat 5.486 de decese legate de COVID-19, scrie Agerpres.