Evenimentul Zilei > Politica > Începe hemoragia PNL
Începe hemoragia PNL

Începe hemoragia PNL

Pe fondul nemulțumirilor din partid, un vicepreședinte și un primar de la PNL Dolj au trecut la ALDE, unde au fost primiți cu brațele deschise

Fostul vicepreședinte PNL, Adinel Ilinca, și-a vărsat nemulțumirea și a spus că a luat decizia de a pleca la ALDE, deoarece „activitatea mea în cadrul partidului nu a fost apreciată, ba chiar a fost obstrucţionată”. El a dezvăluit că listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare s-au discutat la Hotelul Ramada, fostul Hotel Jiu din Craiova, deţinut de Radu Berceanu, fostul preşedinte al PDL Dolj.

„Listele pentru alegerile parlamentare, incredibil, s-au discutat la Ramada şi nu în cadrul Biroului Politic Judeţean al PNL Dolj. Ocupam funcţia de vicepreşedinte pe Departamentul mediu de afaceri, fonduri europene, de care trebuia să mă ocup, dar şi aici am fost obstrucţionat. Când domnul senator PNL, Florin Câţu, a venit în Craiova, unde a organizat o întâlnire cu oameni de afaceri, a fost desemnată o altă persoană din cadrul partidului, iar eu nici măcar nu am fost invitat. Toate acestea sunt lucruri care dor şi atunci am decis să activez în cadrul ALDE”, a spus Adinel Ilinca, sâmbătă.

Totodată, și fostul edil PNL, Eugen Giurcă, a hotărât să treacă în barca adversă. 

Președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a afirmat că ALDE Dolj îşi consolidează structurile din teritoriu „în fiecare zi” şi îi aşteaptă în rândurile sale „pe toţi cei care cred în libertăţile şi drepturile cetăţenilor”. El a anunțat că Adinel Ilinca va deţine o funcţie de vicepreşedinte în cadrul ALDE Dolj. Potrivit surselor EVZ, situația de la PNL Dolj riscă să escaladeze. 

PNL Arad, cu un picior în groapă

Filiala liberalilor din Arad este, la rândul ei, pe punctul de a se scinda, au relatat surse EVZ. Recent demisionat din funcția de vicepreședinte al PNL Arad, deputatul Eusebiu Pistru își condiționează rămânerea în partid de reluarea alegerilor interne din 20 aprilie, acuzând că primarul Gheorghe Faclcă s-a reînscăunat la cârma filialei în mod abuziv și nestatutar. În prezent, Pistru este curtat de ALDE, dar nici cei din PSD nu îl neglijează. Deși în rezolvarea conflictului a intervenit și președintele PNL, Ludovic Orban, acest lucru îi nemulțumește și mai tare pe liberalii arădeni. Orban a anulat alegerile din 20 aprilie, când Falcă a fost reales primar, dar acesta a continuat să rămână la șefie, iar liderul liberal nu a decis încă dacă alegerile interne de la Arad se vor relua sau nu. De asemenea, nemulțumiții din filiale care amenință să plece acuză atât scorul slab de la alegerile parlamentare (20,04%), dar și datoriile electorale pe care le-a acumulat PNL.