Campionatele Mondiale de gimnastică debutează, astăzi, în orașul canadian Montreal și se vor desfășura în perioada 2-8 octombrie, la Stadionul Olimpic, arenă cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Băieții intră primii în joc

Marele eveniment adună 450 de sportivi din 72 de țări, iar România se va baza, în întrecerile feminine, pe Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Ioana Crișan, iar în cele masculine pe Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Andrei Ursache și Andrei Groza. Primii care vor intra în competiție vor fi băieții. Luni noaptea spre marți, „tricolorii” participă în subdiviziune cu gimnaști din China, Canada, Mongolia, Rusia, Ungaria, Letonia, Australia, Japonia, Kazahstan, Georgia, Portugalia, Franța, Slovenia, Spania și Republica Dominicană.

Finalele încep pe 5 octombrie

Apoi, miercuri, fetele vor intra în joc într-o subdiviziune din care vor mai face parte gimnaste din Azerbaidjan, Mexic, Cehia, Norvegia, Slovacia, Olanda, Puerto Rico, Austria, Elveția și Lituania. Finalele la individual compus și pe aparate, feminin și masculin, sunt programate în intervalul 5-8 octombrie și vor fi transmise de TVR.

De Montreal se leagă un moment legendar al gimnasticii. La Olimpiada desfășurată, aici, în 1976, Nadia Comăneci a reușit să intre în istorie după ce a obținut prima notă de 10. Românca a fost supranumită, ulterior, „Zeița de la Montreal”