Evenimentul Zilei > Social > Incendiu URIAȘ în PARCUL NAȚIONAL Domogled! Peste 100 de de SALVATORI intervin în acest moment
Incendiu URIAȘ în PARCUL NAȚIONAL Domogled! Peste 100 de de SALVATORI intervin în acest moment

Incendiu URIAȘ în PARCUL NAȚIONAL Domogled! Peste 100 de de SALVATORI intervin în acest moment

Peste o sută de persoane, militari și lucrători silvici intervin în acest moment în zona afectată de incendiul ce se manifestă încă de marţi după-amiaza la litiera dintr-o pădure de pin negru de Banat, în sprijin fiind solicitat şi un elicopter al MAI.

"În această dimineaţă, peste 60 de salvatori militari şi zece lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată, pe raza Ocolului Silvic Târniţa, în locul numit Vârful lui Stan, pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol", a afirmat Raluca Tîrcă, reprezentantă ISU. 

În cursul nopții, pompierii militari au rămas la faţa locului pentru a supraveghea zona, până la suplimentarea efectivelor care acţionează în vederea limitării şi stingerii incendiului, ale cărui focare sunt izolate pe piscurile versantului greu accesibil.  Conform IGSU, în cursul zilei de marţi, în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi a izbucnit un incendiu de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată. 

Pentru a stabili aria de manifestare, focare şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD. 

Incendiul se manifestă pe un versant cu două piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate. Arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie, scrie Agerpres. 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: