Evenimentul Zilei > International > MOTIVUL incredibil al unui INCENDIU PUTERNIC. Câți ANI de ÎNCHISOARE riscă autorul. VIDEO
MOTIVUL incredibil al unui INCENDIU PUTERNIC. Câți ANI de ÎNCHISOARE riscă autorul. VIDEO

MOTIVUL incredibil al unui INCENDIU PUTERNIC. Câți ANI de ÎNCHISOARE riscă autorul. VIDEO

Incendiul care a cuprins Arizona, SUA, anul trecut a fost cauzat de un bărbat care dorea să dezvăluie invitaților sexul copilului său.

Incidentul a survenit în timpul unei aşa-numite „gender revealing party”, o petrecere organizată de viitorii părinţi pentru a le dezvălui apropiaţilor ce sex va avea copilul – din ce în ce mai populare în rândul americanilor. Pentru a le da această veste, viitorii părinţi apelează de obicei la un tort cu o glazură în culori neutre, dar cu conţinut colorat, bleu în cazul băieţeilor şi roz în cazul fetiţelor.

Prea convenţional însă pentru Dennis Dickey (37 de ani), un grănicer care a venit cu ideea originală de a trage într-o ţintă de mari dimensiuni, pe care fuseseră inscripţionate cuvintele "băiat" şi "fată", care explodând, a eliberat în aer un nor de pudră de culoare albastră.

O singură problemă însă: ţinta artizanală conţinea Tannerite, un produs legal, însă puternic explozibil, a cărui detonare a aprins imediat ierburile uscate şi înalte de pe câmpul unde fusese plasat dispozitivul.
                          
Incendiul, denumit ulterior "Sawmill Fire", a distrus aproape 20.000 de hectare din Green Valley (sudul Arizonei) în aprilie 2017 şi nu a fost plasat sub control complet decât după o săptămână de luptă cu flăcările.
                
Dennis Dickey a fost condamnat în septembrie la plata unor daune de circa 8,2 milioane de dolari şi la cinci ani cu eliberare condiţionată, informează Agerpres.