Pompierii au ajuns la fața locului, însă autospecialele nu au putut pătrunde în zona schitului, din cauza drumului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:30. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție ISU, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. Accesul cu mașinile de intervenție nu a fost posibil din cauza drumului, iar pompierii au fost nevoiți să intervină folosind găleți cu apă dintr-un bazin colector.

La fata locului, pompierii au constatat că ardea generalizat și au reușit sa lichideze incendiul folosind găleți cu apă dintr-un bazin colector, deoarece accesul cu mașinile de intervenție nu a fost posibil din cauza drumului.

S-au chinuit, însă, în zadar să salveze lăcașul. Incendiul a făcut scrum biserica din lemn în întregime pe o suprafață de 70 de mp dar și o anexă, potrivit presei locale. Din primele verificări ale pompierilor, incendiul ar fi fost cauzat de o defecțiune la panoul electric.

Cine a fost Sfântul Modest?

Schitul Sfântul Ierarh Modest a fost ridicat în perioada 2007-2007 de părintele Modest Ghinea, stareţul Mănăstirii Cetăţuia, Negru Vodă, aflată la câțiva kilometri distanță. Bisericuţa de lemn era realizată în stil maramureşean.

Schitul Sfântului Ierarh Modest se află pe vechile meleaguri muscelene, pornind către satul Coteneşti din comună Stoeneşti, la câţiva kilometri de mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă şi la 17 km de Câmpulung-Muscel. Schitul adăpostea trei maici.

Sfântul Ierarh Modest a fost patriarh al Ierusalimului. Modest s-a născut în orașul Sebastia, spre sfârșitul veacului al III-lea d.H. Imediat după nașterea pruncului, tatăl lui a fost arestat pentru că era creștin. Mama lui s-a dus imediat în închisoare cu pruncul. Părinții săi au făcut ultima rugăciune și și-au dat sufletul în mâinile Domnului.

La moartea arhiereului Ierusalimului, fericitul Modest, prin descoperire dumnezeiască, a fost hirotonit arhiereu al Ierusalimului în al cincizeci şi nouălea an al vieţii lui, făcând şi acolo multe minuni.