Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un județ ia măsuri drastice: Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise
Încă un județ ia măsuri drastice: Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise

Încă un județ ia măsuri drastice: Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, vineri, că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise pe tot parcursul zilei.

„Începând din data de 10 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 06,00-22,00″, a transmis Prefectura Prahova.

Administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise au obligaţia să afişeze la loc vizibil informaţii privind măsura aprobată de CJSU Prahova.

Începând cu data de 1 august 2020, purtarea măştii în spaţiile publice deschise din judeţ a devenit obligatorie în intervalele orare 07,00-11,00 şi 15,00-23,00.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 6419 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 221 au decedat, conform raportărilor anunțate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Masca devine regulă?

Masca de protecție ar putea deveni curând obligatorie pe stradă și în România, dacă ritmul infectărilor se va menține la fel de crescut ca în prezent, a declarat, joi seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Afafat. El a explicat că boala se ia cel mai ușor în spațiile închise, mai puțin aerisite sau în spațiile aglomerate mai puțin aerisite. Chiar dacă spațiul este puțin mai mare, dacă este aglomerat și nu este aerisit, boala se răspândește destul de bine, mai ales dacă oamenii nu au mască.

În acest moment, purtarea măștii este obligatorie în România și în aer liber dacă este vorba despre zone aglomerate, însă doar în anumite intervale de timp. În anumite județe cu rate de infectare mari se discută deja despre obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice în special în localitățile ce ar putea fi vizate de carantină.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: