Încă o biserică din Republica Moldova a făcut trecerea la Mitropolia Basarabiei

Încă o biserică din Republica Moldova a făcut trecerea la Mitropolia Basarabiei ÎPS Părinte Petru, mitropolitul Basarabiei. Sursa foto: Mitropolia Basarabiei

O nouă biserică din Republica Moldova a trecut la Mitropolia Basarabiei. Anunțul deciziei a fost făcut de Primăria din satul Răuțel, raionul Fălești, pe contul de Facebook.

Încă o biserică din Republica Moldova, la Mitropolia Basarabiei

„Venim cu un mesaj important pentru toți credincioșii creștini-ortodocși din satul Răuțel

Să nu uităm că strămoșii noștri au venit din regiunea Cernăuți Ucraina, țară, care este invadată de trupele rusești, care ucid, violează, jefuiesc și distrug averea agonisită de oameni prin muncă onestă de ani de zile.

Oribil este că încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă sprijină deschis și ferm războiul. Astăzi, putem spune că Biserica Ortodoxă Rusă este direct implicată în războiul din Ucraina, își înființează propria armată de mercenari pe care îi antrenează în biserici cu instructori din trupele speciale pentru a-i trimite apoi să lupte în Ucraina

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiind solidari cu rudele noastre din Cernăuți, viața și pacea cărora a fost devastată de invazia armatei ruse,

Fiind convinși că biserica creștină nu are dreptul moral și spiritual să susțină războiul și crimele,

Nedorind să fie parte a bisericii care susține deschis războiul în țara vecină, enoriașii Comunității Religioase Parohia cu Hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova cu sediul în satul Răuțel, Fălești a decis să se alăture Mitropoliei Basarabiei

Dragi consăteni, Vă invităm la slujba de duminică, 18.03.2024, ora 9:00 la Biserica Adormirea Maicii Domnului”, a fost mesajul transmis de edilii din Răuțel.

Amenințările primite de BOR

Biserica Ortodoxă Română (BOR) este amenințată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu). Care susține războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Mai mulți preoți din Republica Moldova au decis să adere la Mitropolia Basarabiei, iar asta a deranjat partea rusească. În plus, a fost creată Biserica Ortodoxă Română în Ucraina, un alt spin în coasta organului de propagandă al Kremlinului.

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse au anunțat că hotărârile Sinodului Bisericii Ortodoxe Române sunt în contradicție directă cu canoanele sacre, în special 11, 12, 31 și 32 ale Sfinților Apostoli. De asemenea, au fost încălcate două canoane ale Sinodului al II-lea Ecumenic și opt canoane ale Sinodului III Ecumenic, 13 reguli ale Sinodului IV Ecumenic etc.