Ucraina, mesaj dur pentru Papa Francisc: „Dacă vrem să terminăm războiul, trebuie să ucidem Dragonul”

Ucraina, mesaj dur pentru Papa Francisc: „Dacă vrem să terminăm războiul, trebuie să ucidem Dragonul” Sursa foto: Arhiva EVZ

Ambasada Ucrainei la București a reacționat, duminică, 10 martie, după ce Papa Francisc i-a cerut președintelui Volodimir Zelenski să negocieze pacea. Oficialii ucraineni fac referire la „al treilea război”.

Ambasada Ucrainei a transmis un mesaj dur, la doar zi distanță după ce Suveranul Pontif i-a cerut președintelui Volodimir Zelenski să facă primul pas pentru reinstaurarea păcii. Mai exact, Papa Francisc a cerut Kievului să negocieze cu Rusia, să „fluture” steagul alb, în semn că se dorește încetarea războiului. Sugestia lui Papa Francisc nu a fost, însă, primită bine de Ambasada Ucrainei la Vatican.

Ambasada Ucrainei, mesaj dur pentru Papa Francisc: „Trebuie să învățăm lecțiile celui de-al Al Doilea Război Mondial”

Sursa foto: Kanal D

Din conținutul mesajului transmis de Ambasada Ucrainei la Vatican, reiese că oficialii ucraineni sunt nemulțumiți de inconsecvența din declarațiile lui Papa Francisc, cu privire la războiul declanțat de Rusia

„Este foarte important să fii consecvent! Când vorbim despre cel de-al treilea război mondial, pe care îl avem acum, este necesar să învățăm lecțiile celui de-al doilea război: a vorbit atunci cineva serios despre negocieri de pace cu Hitler și despre steagul alb pentru a-l mulțumi?. Dacă vrem să încheiem războiul, trebuie să ucidem dragonul, a declarat ambasadorul ucrainean la Vatican, potrivit Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ucraina nu vede posibilă negocierea păcii cu Rusia. Turcia s-a oferit să medieze conflictul mlitar

Recep Tayyip Erdogan, amenințare pentru Israel

Sursa: Facebook/Recep Tayyip Erdoğan

Așa cum evz.ro  a relatat, Suveranul Pontif declarase într-un interviu că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el a numit curajul „steagului alb” şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia care a izbucnit după invazia la scară largă a Moscovei, care a rupt teritorii întregi din Ucraina.

Papa Francisc a fost deseori criticat pentru ezitările de a numi Rusia stat agresor și pentru că a fost perceput ca apropiat de poziția Moscovei, chiar și în condițiile masacrelor organizate de ruși în Ucraina, precizează Reuters.

Declarațiile lui vin pe fondul cererilor repetate de sprijin ale Kievului pentru partenerii săi occidentali. Ucraina are nevoie de armament și muniție pentru a ține frontul  în fața asalturilor armatei ruse.

Statele neutre în conflictul militar din Ucraina, așa cum este și Turcia, s-au oferit să găzduiască un summit între Ucraina și Rusia pentru a pune capăt războiului, a declarat, v președintele Tayyip Erdogan, după vizita lui Volodimir Zelenski la Istanbul.