Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > În pandemie, medicii trebuie să aibă o singură abordare: Nu intră fără echipament adecvat în luptă!
În pandemie, medicii trebuie să aibă o singură abordare: Nu intră fără echipament adecvat în luptă!

În pandemie, medicii trebuie să aibă o singură abordare: Nu intră fără echipament adecvat în luptă!

Militarului Aaron Mishler, din corpul medical al armatei SUA, veteran al campaniei împotriva epidemiei Ebola din Africa de Vest, din perioada 2014-2015, i s-a cerut punctul de vedere cu privire la decesul cadrelor medicale căzute în lupta cu COVID-19. Mai clar decât a făcut-o, nu știu cum s-ar fi putut.

 

În urma unei bogate și dramatice experiențe avute în lupta cu Ebola, Aaron Mishler a arătat fără ocolișuri calea de urmat de către cadrele medicale aflate în prima linie a războaielor pandemice. Este unica sigură și stă sub un singur semn, acela al faptului că într-o pandemie conceptul „urgență” trebuie să dispară, dacă medicii doresc să salveze cât mai multe vieți cu putință:

Dacă nu aveți CPA(costum de protecție adecvat), nu intrați la bolnav! Indiferent de ce ar fi cu el! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Tu, în calitate de lucrător medical, ești un multiplicator de forță. Pregătirea și experiența ta sunt de neprețuit trecând în această criză. Deci, vei fi confruntat cu câteva momente foarte dificile. Va trebui să îți pui nevoile pe primul loc. Vorbesc în mod special despre CPA și siguranța dumneavoastră.

Dacă vă infectați, nu numai că sunteți în afara jocului pentru câteva săptămâni, sau chiar uciși,  dar înlocuitorii dvs. ar putea fi oameni fără experiența dumneavoastră. Colaboratorii rămași au personal redus acum, este și mai probabil să greșească și să se îmbolnăvească ei înșiși. Încetezi să fii un multiplicator de forțe și începi să folosești resurse medicale. Poate puteți salva pacientul, poate nu. Dar nu poți salva pacienții în săptămânile în care te așezi într-un pat de spital sau te folosești de un ventilator. Oamenii vor muri. Nu deveni unul dintre ei! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

În timpul focarului de Ebola, oamenii au murit. Dar, la niciun moment nu ne-am grăbit, am luat cele 10 minute pentru a pune CPA. Dacă nu aveam CPA adecvate, NU am intrat! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Este posibil să lucrați în compartimente cu îngrijiri de lungă durată și să doriți să vă grăbiți pentru a salva un pacient pe care l-ați avut de ani buni. Nu intrați fără CPA! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Este posibil să ai un supraviețuitor în cameră, țipând la tine pentru a intra, deoarece mama lui se prăbușește. Nu intrați fără CPA! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Este posibil să aveți o femeie infectată în travaliu. Țipând după ajutor. Nu intrați fără CPA! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

S-ar putea să aveți un pacient cu o rană care sângerează. Nu intrați acolo fără CPA! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Mulți dintre voi spun că nu ar putea face asta niciodată, că nu ar putea să se oprească din a se grăbi și a-și salva pacientul. Asistenții și medicii liberieni au spus același lucru și mulți au intrat să ajute fără CPA. S-au infectat, i-au infectat și pe alții, și au murit cu toții. Nu au mai ajutat pe nimeni după asta. Nu lăsați uitării decesele a sute de lucrători medicali!

Nu intrați fără CPA! Nu există nicio urgență într-o pandemie!

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: