Evenimentul Zilei > Actualitate > În Italia prostituatele sunt din nou în stradă, dar cu mască
În Italia prostituatele sunt din nou în stradă, dar cu mască

În Italia prostituatele sunt din nou în stradă, dar cu mască

Îngrijorarea din pricina epidemiei de Coronavirus a obligat majoritatea cetăţenilor italieni să facă uz de multe precauţii pentru a evita contagierea şi totuşi, ca deobicei, unii sunt nepăsători.

Cazul semnalat  este din zona maritimă Volturno, care arată câteva prostituate pe stradă purtând măşti de protecţie.

„Ne aflăm în faţa unei contradicţii absurde – a spus un om politic – este aproape ireal. Toţi au dreptul şi datoria să se protejeze de contaminare, dar ce rost are să porţi o mască dacă prostituatele au relaţii sexuale cu mai multe persoane pe stradă şi mai mereu neprotejaţi? Prostituţia este de regulă cauza transmiterii de boli, astăzi mai mult decât oricând fiind necesar să se efectueze controale şi patrulări pe străzi pentru a combate cu tărie fenomenul. Ne aflăm în faţa unei mari urgenţe sanitare la care aceste persoane şi clienţii lor se supun riscului înrăutăţirii situaţiei deja foarte gravă”.

Printre altele actualele restricţii emanate de guvern prevăd că nu se poate sta pe străzi dacă nu există serioase motivaţii „si în mod sigur prostituatele nu le au”, a comentat David Borelli, om politic.

Pe de altă parte, preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca va închide magazinele nealimentare şi cere o mână de fier forţelor de ordine pentru respectarea regulilor privind răspândirea coronavirusului, informează Il Giornale.