Evenimentul Zilei > Sport > În culise, s-a decis viitorul lui Radu Drăgușin la Juventus
În culise, s-a decis viitorul lui Radu Drăgușin la Juventus

În culise, s-a decis viitorul lui Radu Drăgușin la Juventus

Chiar dacă e văzut de oamenii de fotbal din România dreptul noul Cristi Chivu, tânărul fundaş central în vârstă de 19 ani nu i-a convins încă pe deplin pe italieni. 

Radu Drăguşin, una dintre ultimele promisiuni ale fotbalului românesc, e cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la aproape un milion de euro, iar presa din „Cizmă” a relatat în ultimele luni, aproape săptămână de săptămână, despre noi oferte sosite pe numele apărătorului de peste 1,90 metri. 

Radu Drăgușin nu e văzut ca o soluție de Andrea Pirlo

Deşi antrenorul principal al lui Juventus Torino, Andrea Pirlo, s-a confruntat, în ultima perioadă, cu numeroase absenţe în lot, în zona defensivă, Drăguşin nu a reuşit să prindă niciun minut pe teren. Italienii nu mai sunt convinşi, în aceste condiţii, că fotbalistul născut la Bucureşti va putea face prea curând pasul spre prima formaţie a campioanei din Serie A.  

„E posibil ca aceşti tineri jucători să fie atât de valoroşi precum sunt descrişi, din momemt ce nu pot evolua pentru Juventus nici măcar atunci când titularii de drept sunt accidentaţi? Mereu e cineva pe cale să apară în primul unsprezece. Acum se vorbeşte despre Radu Drăşugin şi Fagioli. Aceştia văd însă întotdeauna meciul de pe banca de rezerve” au scris ziariştii de la publicaţia Il Bianco Nero. 

Jurnaliştii din „Cizmă” atrag atenţia că o grămadă de tineri promiţători se pierd pe drum şi nu reuşesc nici măcar să se impună în echipe din subsolul clasamentui din Seria A. „Rămânem cu senzaţia că aceste zvonuri sunt doar un fel de serbări superficiale de promovare a fotbaliştilor tineri, tineri care, în unele cazuri, trebuie să se maturizeze, iar, în altele, nu vor ajunge niciodată să joace pentru Juventus, ba poate nici măcar în Serie A” concluzionează ziariştii din Italia. 

Luni se va decide viitorul lui Drăguşin la Juventus

Conform zvonurilor vehiculate pe piaţa transferurilor, Drăguşin se află în vizorul mai multor grupări din Premier League şi din Bundesliga, dar are şanse mari să obţină şi o prelungire a contractului cu trupa din Piemont. 

Presa italiană a scris constant în ultimele trei săptămâni despre negocierile purtate între şefii lui Juventus şi impresarul fundaşului român, Pablo Bentancourt. Jurnaliştii de la TuttoJuve anunţă că luni e posibil să fie ziua decisivă pentru viitorul lui Drăguşin la echipa lui Andrea Pirlo.

„Posibilul fum alb este programat pentru luni, zi în care fundaşul român va semna un contract pentru o perioadă de cinci ani de zile cu Bătrâna Doamnă” au mai adăugat italienii.