Incidentul a avut loc, astăzi dimineață, în jurul orei 3:30, când  polițiștii Secției 4 au efectuat semnal de oprire unui autoturism, pe strada Eliberării din Constanța. Pentru că șoferul a ignorat semnalele polițiștilor, aceștia au pornit în urmărirea autoturismului, până pe strada Vulturului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, în timp ce era urmărit, conducătorul auto a acroșat patru autoturisme parcate, după care s-a dat jos din vehicul și a fugit.

 

După ce a fost somat să se oprească, șoferul a continuat sa fugă, moment în care unul dintre polițiști a tras un foc de avertisment în plan vertical. Abia atunci s-a oprit, fiind capturat de polițiști.  Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr, de 18 ani, din comuna Băneasa, județul Constanța. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a mai constatat că mașina condusă de tânărul fusese furată, în timpul nopții, de pe strada Dezrobirii, proprietarul uitând cheile în contact.

 

Suspectul este audiat, în aceste momente, urmând ca cel mai probabil să fie reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, furt în scop de folosință și distrugere. El locuiește în satul Făurei, comuna Băneasa, județul Constanța, fiind recidivist, condamnat, când era minor, pentru conducere fără permis și furt calificat, primind, atunci, o măsură educativă.  A împlinit 18 ani în luna iulie.