Evenimentul Zilei > Actualitate > Împușcături dintr-un bloc din Chișinău. Doi adolescenți au băgat groaza în trecători cu o armă
Împușcături dintr-un bloc din Chișinău. Doi adolescenți au băgat groaza în trecători cu o armă

Împușcături dintr-un bloc din Chișinău. Doi adolescenți au băgat groaza în trecători cu o armă

Doi adolescenți s-au distrat cu o armă de foc, de la balconul unui imobil din Chișinău. Incidentul s-a petrecut joi seara, iar autoritățile au intervenit sesizate de un trecător.

Cei doi adolescenți din Chișinău au vîrste de 13 și, respectiv, 14 ani. Deci nu sunt chiar atât de mici încât să nu-și dea seama de consecințele faptelor pe care le fac. Cu toate acestea ei au pus mâna pe o armă de foc și au decis că o pot folosi în joaca lor. Astfel, de la balconul unui frumos apartament din capitala Republicii Moldova, cei doi pistolari au început să se întreacă la împușcături viteză.

Ei au tras mai multe focuri spre trotuar, fără să ia în considerare că gloanțele ar fi putut ricoșa și lovi pe trecătorii aflați în zonă, după cum relatează site-ul de știri Unimedia.

De altfel, unul dintre cei care treceau și a auzit focurile de armă, a sesizat poliția, îngrijorat că ar putea asista la o crimă sau o luptă între bande de infractori. Omul a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că în timp ce se deplasa pe Șoseaua Hîncești, a auzit mai multe împușcături.

Polițiștii au ajuns la fața locului și i-au identificat, rapid, pe cei doi puști care trăgeau cu arma spre trotuar. În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de o armă cu aer comprimat care poate provoca răni destul de grave. Din fericire, singurul rănit, în acest caz a fost doar trotuarul care a trebuit să suporte tirul de proiectile trase de la etaj.

112 Urgenta

Poliția atrage atenția cu privire la posibile accidente

În acest context, poliția din Chișinău a informat că oricine deține o armă de foc la domiciliu, indiferent de tipul acesteia, trebuie să informeze autoritățile. Armele trebuie depozitate în locuri sigure, în cutii metalice, închise, astfel încât să nu ajungă pe mâinile persoanelor străine sau a unor copii. Măsura este menită să reducă riscul producerii unor accidente tragice.

De asemenea, a mai anunțat poliția locală, cetățenii au obligația să anunțe orice situație în care este folosită o armă de foc. Pentru aceasta există numărul unic de urgență 112.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News