Evenimentul Zilei > International > Importanţa crucială a investiţiei Microsoft în Grecia
Importanţa crucială a investiţiei Microsoft în Grecia

Importanţa crucială a investiţiei Microsoft în Grecia

Investiţia colosului tehnologic american Microsoft în Grecia, anunţată de premierul grec Kyriakos Mitsotakis luni dimineaţă împreună cu preşedintele Microsoft, Brad Smith, este văzută de guvernul grec drept o investiţie cu caracter diferit faţă de toate celelalte.

Investiţia „contribuie la transformarea digitală a economiei noastre. Consolidează productivitatea ei. Şi având în vedere că este de aşteptat să conducă la mii de locuri de muncă şi la perfecţionarea a circa 100.000 de angajaţi în noile tehnologii în anii următori, dă semnalul unei inversări în fenomenul brain drain”, precizează purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, scrie To Vima.

Investiția vizează crearea unui mare centru de date (data center) pentru a sprijini serviciile cloud destinate clienților platformei Microsoft Azure. Centrul de date respectiv va fi creat în Attica şi se așteaptă să aibă acoperire în regiunea extinsă a Europei de Sud-Est.

Investiția este estimată la 400 de milioane de euro, dar valoarea sa adăugată este estimată la 1 miliard de euro.

În prezentarea noii investiţii, premierul Mitsotakis a subliniat faptul că Grecia devine un hub mondial al cloud-ului. „Totul a început la sfârșitul lunii ianuarie, la Davos, când am avut ocazia să-l cunosc pentru prima dată pe Brad Smith.

În doar 9 luni, am ajuns aici, la o investiție pe mai multe niveluri, datorită căreia Grecia devine un hub global al cloud-ului”, a spus domnul Mitsotakis.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: