Evenimentul Zilei > Social > Important! Rute alternative pentru turiștii care se întorc de la munte și de la mare
Important! Rute alternative pentru turiștii care se întorc de la munte și de la mare

Important! Rute alternative pentru turiștii care se întorc de la munte și de la mare

Inspectoratul General al Poliției Române vine în întâmpinarea turiştilor care se întorc de la mare sau de la munte, cu sfatul de a folosi rute alternative.

Traficul pe Autostrada  Bucureşti – Constanţa este intens în fiecare weekend, iar în zona localităţii Dragoş Vodă, de obicei, traficul este foarte greoi. Pentru a evita  aglomeraţia, Poliţia Română invită soferii să urmeze sfaturile de mai jos.

Aşa cum ne-am obişnuit sunt așteptate valori mari de trafic, duminică, în ziua când cei mai mulți dintre turiștii care au petrecut pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei se întorc spre Capitală. În acest context Inspectoratul General al Poliției Române recomandă rute alternative.

Rutele alternative pentru autostrada  A2 Bucureşti – Constanţa şi DN1 Bucureşti-Braşov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în cursul zilei de astăzi, polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului atât pe autostrada A2 București – Constanța, cât și pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Întrucât sunt așteptate valori ridicate de trafic pe sensul către București al Autostrăzii Soarelui, dar și pe DN 1 Brașov – Ploiești – București, recomandăm conducătorilor auto următoarele rute alternative:

  • Pentru autostrada A2 București – Constanța:

– DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București;

– A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

  • Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Polițiștii le recomandă șoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Poliţiei Române.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei Române

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: