Evenimentul Zilei > Social > Modificări importante în circulația trenurilor. Care sunt rutele suspendate
Modificări importante în circulația trenurilor. Care sunt rutele suspendate

Modificări importante în circulația trenurilor. Care sunt rutele suspendate

CFR călători a anunţat că mersul trenurilor a fost  modificat în contextul ultimelor măsuri luate pentru combaterea răspândirii infecţiei cu Covid-19, astfel încât unele rute au fost suspendate.
Pentru combaterea răspândirii infecţiei cu Covid-19, în conformitate cu Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020 a CNSU, începând cu data de 09.11.2020 CFR Călători suspendă temporar circulaţia următoarelor trenuri, destinate pentru naveta elevilor:
1. R2207, în relaţia Arad – Curtici.
2. R2210, în relaţia Curtici – Arad.
3. R2232, în relaţia Timişoara Nord – Remetea Mică.
4. R2233, în relaţia Remetea Mică – Timişoara Nord.
5. R2606, în relaţia Arad – Timişoara Nord.
6. R9612, în relaţia Buziaş – Timişoara Nord.
7. R9665, în relaţia Timişoara Nord – Stamora Moraviţa.
8. R9666, în relaţia Stamora Moraviţa  – Timişoara Nord.
9. R2703, în relaţia Subcetate – Simeria.
10. R2724, în relaţia Simeria – Subcetate.
11. R2188, în relaţia Lugoj – Margina.

Ce trebuie să mai ştie călătorii

Purtarea măşii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor  – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Atenție!

PASTRAȚI BILETUL DE TREN ȘI DUPĂ EFECTUAREA CĂLĂTORIEI ȘI LA IEȘIREA DIN GARĂ, pentru a-l putea prezenta autoritaților statului, în cazul verificarii scopului călătoriei (la tranzitarea altor localități, sau efectuarea călătoriei în intervalul orar 23:00 – 05:00). Noile reguli intra in vigoare, luni, 9 noiembrie 2020.

(În conformitate cu Art. 4 lit. C din Hotărârea 53 a CNSU care prevede excepțiile privind interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei: “deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei” este indicat să păstrați biletul de călătorie până la sosirea la domiciliu, pentru un eventual control.)

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

0219521 – INFO CFR (trafic intern).

numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

Pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern, se arară în comunicatul de pe site-ul oficial al CFR