Evenimentul Zilei > Actualitate > IMPORTANT! Dovezile plății amenzilor la graniță și în aeroport se pot TRANSMITE ON-LINE la Poliția de Frontieră. Iată ce trebuie să faceți
IMPORTANT! Dovezile plății amenzilor la graniță și în aeroport se pot TRANSMITE ON-LINE la Poliția de Frontieră. Iată ce trebuie să faceți

IMPORTANT! Dovezile plății amenzilor la graniță și în aeroport se pot TRANSMITE ON-LINE la Poliția de Frontieră. Iată ce trebuie să faceți

Dovada plății amenzii aplicate de Poliția de Frontieră se poate transmite on-line, începând cu data de 1 septembrie 2016.

Poliția de Frontieră a anunțat că a pus la dispoziția cetățenilor un  formular on-line pentru transmiterea dovezii de achitare a amenzii pentru sancțiunile contravenționale aplicate de către polițiștii de frontieră.

Formularul se regăsește pe pagina oficială a instituției – www.politiadefrontiera.ro – la secțiunea Contact, unde fiecare persoană completează: numele, prenumele, adresa de e-mail personală, județul pe raza căruia își are sediul structura Poliției de Frontieră din care face parte polițistul de frontieră care a aplicat sancțiunea și atașează copiile scanate după procesul-verbal de constatare a contravenției și dovada plății amenzii.

După completarea câmpurilor obligatorii, expeditorul va primi o confirmare a datelor transmise iar mesajul va fi expediat către structura teritorială a Poliției de Frontieră Române din care face parte agentul constatator care a aplicat sancțiunea.

De asemenea, în cazul sancțiunilor aplicate de către polițistii de frontieră din cadrul punctelor de trecere aeroportuare, din cadrul aeroporturilor, dovada plății amenzii se transmite prin intermediul aceluiași formular, selectând județul în care aeroportul își are sediul.

Poliția de Frontieră transmite că, prin operaționalizarea acestui formular s-a avut în vedere aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: