Evenimentul Zilei > Social > Cum scapi de griji: Unde te poți testa de coronavirus și cât costă
Cum scapi de griji: Unde te poți testa de coronavirus și cât costă

Cum scapi de griji: Unde te poți testa de coronavirus și cât costă

Pacienţii care doresc să se testeze pentru diagnosticarea COVID 19, se pot programa pentru testul RT-PCR, contra cost, în punctele de recoltare ale companiei din întreaga ţară, începând din 18 mai.

Preţul unui test RT PCR variază între 250 şi 340 de lei, cel pentru anticorpi, 280 de lei,  iar un test serologic de detecție a anticorpilor este 80 de lei. La privat, trebuie subliniat faptul că ambele teste sunt mai scumpe.

Spitalele din ţară care fac teste

Printre acestea se află: spitalul Municipal Bârlad, spitalul Municipal Hunedoara, spitalul de Pediatrie Sibiu… Arad, Petroșani, Oradea, Cluj și Bistrița…

Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean Arad va efectua examinări Real Time-PCR pentru Covid-19 la cerere, contra-cost. Tariful stabilit pentru o testare este de 215 lei. Recoltările se vor face doar pe bază de programare, prin centrala Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

La Spitalul Municipal Hunedoara pețul este identic cu cel praticat la Bârlad, 250 de lei, cu diferența că aici, nu trebuie să te deplasezi la spital. În Hunedoara, recoltarea probelor se face la domiciliul solicitantului.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu face la cerere atât teste PCR, cât și teste pentru depistarea anticorpilor. Prețul unei analize RT-PCR pentru COVID-19 este de 280 lei, iar testul serologic pentru anticorpi  costă 80 de lei.

În Bistrița costul unei testări este de 290 de lei.  Spitalul Clinic de Urgență Cluj face teste tot cu 290 de lei, la cerere, încă de pe 13 aprilie. Acolo, recoltările se fac de luni până vineri, între orele 7.30 și 12.30, cu programare telefonică.

Testarea la spitalele private costă între 250 – 350 de lei

La Sanador este 340 de lei un test COVID-19 și este necesară programarea.

Regina Maria: Preţul unui test RT PCR este de 340 de lei, iar cel pentru anticorpi, 280 de lei. Testele pentru determinarea anticorpilor IgM şi IgG sunt disponibile la cerere, contra cost, în policlinicile şi punctele de recoltare Regina Maria din Bucureşti, Braşov şi Timişoara, capacitatea de testare urmând să fie extinsă în toate cele 29 de laboratoare ale Reţelei.

La MedLife  a început să facă testări IgG – anticorpi COVID-19 la cerere, începând din data de 6 mai. Pentru un astfel de test nu este necesară trimitere de la medicul de familie. Un test RT-PCR costă 295 de lei, iar pentru detectarea anticorpilor veți plăti 120 de lei, informează Agerpres.