Protestele au început miercuri, la ora 4.30 dimineața, în tabăra de refugiați, a relatat Die Welt. Câțiva imigranți au început să circule prin clădirile campusului, cerându-le tuturor să participe la protest.

„Atmosfera era supraîncălzită”, scrie ziarul german. Serviciul de pază s-a simțit amenințat și a anunțat poliția.

Refugiații au declarat că „mâncarea e proastă, condițiile de locuit la fel, banii de buzunar sunt puțini și în general în Germania totul e rău!”

Ei au cerut să discute cu televiziunile.

În tabăra de refugiați de la Fürstenfeldbruck sunt cazați circa 1100 de imigranți. Cum mulți dintre sirieni au primit în ultimele luni dreptul de sejur în Germania, aici au rămas mai ales solicitanți de azil din Niger și Nigeria.

Poliția a dat autorizație ca refugiații să manifesteze în centrul orașului începând cu 6.30. Aici au avut loc busculade și ciocniri cu polițiștii. „Unii erau agresivi”, scrie Die Welt, citând un ofițer de poliție. „A trebuit să închidem căile de acces și să recurgem la devieri. Cum era ora de vârf, circulația a fost serios perturbată.”

Intervențiile poliției s-au îndesit în ultimul timp. „Avem cel puțin patru-șase intervenții pe săptămână în campusul de refugiați”, a declarat ofițerul. Este vorba mai ales de violențe fizice și de furturi din clădiri.